Balkanlar Tarihi

İnkilâp Kitabevi etiketiyle raflardaki yerini alan Balkanlar Tarihi, Andrew B. Watchtel’in anlatımıyla okuyucuyla buluşuyor. Emre Can Petek’in Türkçeye çevirdiği eser Balkan’ın tarihini derinlemesine anlatıyor.

Tam olarak tanımlanamayan, çoğu zaman olumsuz noktaları ile ele alınan Balkanları, kaleme alan Andrew B. Watchtel eserinde Balkanları olumlu yönleri ile ele alıyor. Balkanların tarihsel ve sosyal özelliklerini ön plana çıkarak hazırladığı eserde bölgedeki uyumu gözler önüne seren ünlü tarihçi Watchtel, eserinde balkanları ok katmanlı yerel bir medeniyet olarak anlamlandırıyor.

Raflarda yerini alan Balkanlar Tarihi, Balkan anlatıları arasında sıyrılan bir eser olacağını şimdiden belli ediyor.

Tarihsel bağlamda bakıldığında, Balkanlar tam olarak tanımlanamayan, ürkütücü bir bölge olarak hafızalara kazınmış ve çoğu zaman olumsuz noktaları ile değerlendirilen, etnik çatışmaların olduğu, her daim yeni çatışmalara gebe olan küçük bir bölge olarak görülmüştür.

Balkanlar Tarihi, Balkanları olumlu yönleri ile ele alarak kültürel, tarihsel ve sosyal özellikleri ön plana çıkartıyor ve bölgedeki uyumu bizlere göstermeyi amaçlıyor. Ünlü tarihçi Andrew Wachtel bölgeyi dünyanın en büyük dört medeniyetinin birbiri ardına yerleştiği, karmaşık, dinamik, bazen kolayca alev alan, çok katmanlı yerel bir medeniyet olarak tanımlıyor. Balkanlar, Antik Yunan ve Roma, Bizans İmparatorluğu, Osmanlı İmparatorluğu ve Katolik Avrupa kültürlerinin birbirleriyle karşılaştığı, çatıştığı, bazen de iç içe geçtiği bir bölgedir. Balkan tarihi, yerel halkın bölgeye daha sonra gelen çeşitli medeniyetlerden ödünç aldıkları geleneklerin toplamından oluştuğu için dünyadaki en ilginç ve karmaşık bölgelerden biridir.

(Tanıtım Bülteninde)

Vinkmag ad

FACEBOOK YORUMLARI

Yorum

Read Previous

“Cadının Yüreği” İlk Kez Türkçede

Read Next

Sıra Dışı Bir Kalpazanlık Serüveni: Da Vinci’nin Darphanesi

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Lütfen gördüğünüz rakamları bitişik olarak yazınız! *