Çocuğa Bak yazarlarımız bu hafta Ina Mağarada, Pıtırcık Kampta, Bizim Sokakta Şenlik Var, Lumpi Lumpi ve Acayip Bir Soru kitaplarını okuyup arkadaşları için önerdiler.
Kütüphaneler Haftası
Çocuğa Bak bölümünün yaratıcısı yazarlarımız geçtiğimiz hafta kütüphaneyi keşfetti. Kadıköy Belediyesi’nin güzel hizmetlerinden olan ve yazarlarımızın hem evlerine hem de okullarına birkaç adım mesafede olan kütüphanelerden birisi olan Kemal Tahir Halk Kütüphanesi’ne üye oldular. (Kadıköy Belediyesi’nin hali hazırda Bedri Rahmi Eyüboğlu Çocuk Etüt Merkezi Kütüphanesi, Cemal Süreya Çocuk Etüt Merkezi Kütüphanesi, Fazıl Hüsnü Dağlarca Çocuk Etüt Merkezi Kütüphanesi ve Kemal Tahir Halk Kütüphanesi olmak üzere dört kütüphanesi mevcut)
Kitapları okumak için illa onları satın almak zorunda olmadıklarını, kütüphaneler aracılığıyla ödünç alabileceklerini fark eden yazarlarımız çok mutlu oldular. Birçok kitabın yanında Can Çocuk’un bastığı güzel kitapları da ödünç alıp değerlendirdiler.
Okudukları kitapları arkadaşları ve onlara kitap almak isteyen, kitap okuma alışkanlığını yerleştirmek isteyen aileleri için değerlendirdiler.
Can Çocuk tarafından kimi yeni kimi daha önceki tarihlerde yayımlanmış olan; Ina Mağarada, Pıtırcık Kampta, Bizim Sokakta Şenlik Var, Lumpi Lumpi ve Acayip Bir Soru kitapları hakkındaki düşüncelerini tamamen kendi cümleleriyle sizlere aktarıyoruz.
Pıtırcık Kampta | Hayriye Nur Çiloğlu
Bu kitap çok güzeldi. Bu kitap Pıtırcık’ın kampa gittiğinde yaşadığı heyecanlı anları anlatıyor.
En iyisi artık kitabı anlatayım. Pıtırcık’ın anne ve babası bu sene nereye gidecekleri hakkında tartışmıyorlardı. Pıtırcık bu konuda biraz sinirlenmişti. Onun fikri sorulmamıştı. Ve bir akşam Pıtırcık kampa gideceğini öğrendi ve çok sinirlendi. Çünkü ilk defa anne ve babasından ayrı bir kampa gidiyordu.
Ve kampa gittiler.
Kamp başkanları ise çok kabaydı. Başkanın kişiliği kabaydı bu yüzden çocuklara ders öğretmek için kaba davranıyordu.
Şimdilik görüşürüz size iyi okumalar 🙂
- Pıtırcık Kampta
- Yazan/Resimleyen: Sempe-Goscinny
- Çeviren: Vivet Kanetti
- Ana Karakterler: Pıtırcık, Başkan.
- Pıtırcık Serisi: 5.Kitap
- Sayfa:112
- Yayınevi: Can Çocuk
Ina Mağarada (Güzel, Açıkgöz, Cesur Kızlar) | Merve Nur KANDEMİR
Merhabalar Arkadaşlar,
Ben size ‘Ina Mağarada Güzel Açıkgöz Cesur Kızlar’ kitabını tanıtacağım. Arkadaşlar ben bu kitabı beğendim çünkü eski hayattaki şeyleri anlatıyor.
Ben hemen anlatmaya başlıyım. Tarih öncesinde okula gidilmiyordu. Okuma yazma öğrenilmiyordu. Ama Ina adında bir kız çocuğu resim çizmeyi icat etmiş. İncecik sivri çubuklarla toprağın ve kumun üstüne resim çizmeye başlamış ama çok güzel çiziyormuş. Aklınıza gelebilecek her şeyi çiziyormuş. Arkadaşlar ben bu kadar anlatayım, siz de bu kitabı alıp okuyun. İyi okumalar
Ina Mağarada (Güzel, Açıkgöz, Cesur Kızlar) | Sarp Gezgin
En sevdiğim karakter: Ina
Hiç sevmediğim karakter: Gob
Tanıtım: Tarih öncesi zamanda bir kız varmış, onun adı Ina’ymış. Sevmediği arkadaşı Gob ona çukur tuzağı kurmuş. Ina tuzağa takılıp çukura düşmüş, oradan çıkmayı denemiş ama çıkamamış. Sonra bir yer görmüş, orada ihtiyar Bo’yu görmüş. Onu görünce çok şaşırmış çünkü ihtiyar Bo’nun öldüğünü sanıyormuş. Gob da pişman olup, Ina’ya bakmaya karar vermiş. Meşaleyi çukur içinde ters tutup bakmış, fakat görememiş. Daha sonra Ina’nın babası gelip onu iple çıkarıp kurtarmış ve ihtiyar Bo da kurtulmuş. Şarman gelip Ina’nın resimlerini görüp çok beğenmiş, ondan sonra her çocuk resim yapmaya başlamış.
Önerim: Eğer tarih öncesi zamandan bir kız tanımak isterseniz bu kitabı okumanızı öneririm.
Ina Mağarada (Güzel, Açıkgöz, Cesur Kızlar) | Hayriye Nur Çiloğlu
Eski çağlarda Ina adlı bir kız varmış. Kabilede ilk resmi Ina bulmuş. Gob ise çok yaramaz bir oğlandı bu yüzden kabiledeki herkese kötü davranırdı. İhtiyar Bo’yu ise Gob’un Ina’yı mağaraya attığı zaman tanıyacaksınız.
Öncelikle ben bu kitabı çok sevdim Beatrice Masini’ye teşekkür ediyorum.
Şimdilik görüşürüz size iyi okumalar.
Ana Karakterler: Gob, İhtiyar Bo, Ina.
En sevmediğim Karakter: Gob, çünkü Ina’yı mağaraya attı.
En Sevdiğim Karakter: Ina ve İhtiyar Bo, çünkü Ina çok yetenekli eski çağlarda resmi ilk Ina buldu. İhtiyar Bo ise çok fedakâr çünkü Ina ile mağarada kaldığında onu mağarada bırakıp gitmesini istedi.
- Ina Mağarada (Güzel, Açıkgöz, Cesur Kızlar)
- Yazar: Beatrice Masini
- Resimleyen: Desideria Guiciardini
- Çeviren: Nükhet Amanoel
- Yayınevi: Can Çocuk
Lumpi Lumpi Arkadaşım Ejderha Paha Biçilmez Halının Peşinde | Sarp Gezgin
En sevdiğim karakter: Cin
Hiç sevmediğim karakterler: Muhafızlar
Tanıtım: Giampi adında bir çocuk varmış, hep can sıkıntısı içinde olduğu için hayal ürünü bir ejderha yaratmış. Onun adını Lumpi Lumpi koymuş. Bir gün Giampi’nin ayağı yağ şişesine takılmış ve yağ halıya dökülmüş. Giampi de annesinin en sevdiği halının kötü olduğunu duymasın diye Lumpi Lumpi’nin üzerine atlayıp maceralı bir yolculuk yapmış.
Önerim: Eğer hayal gücünüzü kullanmak istiyorsanız bu kitabı okumanızı öneririm.
- Lumpi Lumpi Arkadaşım Ejderha Paha Biçilmez Halının Peşinde
- Yazarlar: Silvia Roncaglia ve Roberto Luciani
- Çeviren: Nükhet Amanoel
- Yayınevi: Can Çocuk
- Sayfa sayısı: 48
Bizim Sokakta Şenlik Var | Feyza Toprak
Merhaba Arkadaşlar,
Size çok eğlenceli bir kitaptan bahsedeceğim. Bizim Sokakta Şenlik Var.
Kahramanımızın yaşadığı sokakta sabahtan bir hareketlilik başlar. Çünkü turistler yolda giderken bir müziği sevmişler ve dans etmeye başlamışlar.
Sizce bu şenlik akşama kadar sürer mi?
Kahramanımız da balkondan içeriye giremez ve yaşananlar karşısında sorularının ardı arkası kesilmez.
Ben sevdim. Keyifli okumalar
- Bizim Sokakta Şenlik Var
- Yazar: Bilgin Adalı
- Resimleyen: Reha Barış
- Yayınevi: Can Çocuk
- Sayfa Sayısı: 48
Acayip Bir Hediye | Feyza Toprak
Merhaba arkadaşlar size yazar Doğan Gündüz ün Acayip Bir Hediye isimli kitabını tanıtacağım. Kitabımızın kahramanı 3 soru sorar. Odamda neler var? Babamın mesleği ne? Acayip bir hediye? Biliyorum şimdiden merak ettinizJ Tamam tamam biraz daha anlatayım.
Kitabımızın kahramanı resim yapmayı çok seviyor ve tam 2 odası var. Odalarının birinde resim yapar. Bir gün babası bu odaya iki çivi çakarak aralarına bir ip gerer ve kızına “resimlerini bu ipe asabilirsin” der. Babasını hep ev işi yaparken gören kahramanımız babasının ne iş yaptığını merak eder. Doğum günü yaklaşan annesine ne hediye alacağını bilmeyen kahramanımızla sorularının yanıtını bulmaya ne dersiniz?
Keyifle okuduğum bu kitabın tek beğenmediğim yanı resimleri oldu ama okumanızı tavsiye ederim.
- Acayip Bir Hediye
- Yazarı: Doğan Gündüz
- Resimleyen: Sedat Girgin
- Sayfa Sayısı: 48
- Yayınevi: Can Çocuk
- Doğdu, Okudu, Düşler Kurdu, Yazdı ve Gitti; Muzaffer İzgü - 21 Mayıs 2018
- Rıfat Ilgaz, Çınar Yayınları ve Çocuk Bayramı - 23 Nisan 2018
- Merak Ediyorum da Bilgi Sevilmez mi? - 9 Nisan 2018
FACEBOOK YORUMLARI