Listemizde bulunan 9 kitap deneme kategorisinde yer alıyor. Bu kitapların her biri okuyucuya farklı bir tat verecek.
Kitapseverlere listeler aracılığıyla kitap önerileri yapmak oldukça değerli bir çalışmayken bir o kadar da zorlu bir iş. Koskoca bir kitap deryasından az sayıda kitabı seçip listeye dahil etmeye çalışıyoruz. Bu demek değildir ki liste dışı kalan kitaplar iyi değildir. Kitap Eki olarak incelediğimiz kitapları yeri gelmişken hatırlatmak ve takipçilerimizin elinde bir okuma listesi olsun istiyoruz.
Deneme türünde yayımlanan kitaplar roman ya da öykü kitapları kadar okuyucuya ulaşamıyor. Kitapseverlerin okuma alışkanlıkları arasında deneme kategorisinde yer alan kitaplara olan ilgi oldukça az. Ortada duran bu boşluğu doldurmaya yönelik ufacık bir katkı yapalım istedik. Listemizde bulunan 9 kitap deneme kategorisinde yer alıyor. Bu kitapların her biri okuyucuya farklı bir tat verecek. Deneme kategorisinde keyifli bir okuma yapmak için listemizde bulunan kitaplara göz atmanızı tavsiye ederiz.
1. Hâlâ Şafakta Geliyorlar Angela – Güray Öz
Ayşegül Tözeren’in incelemesi için TIKLAYINIZ
Güray Öz, kitaplardan, özellikle de edebiyat kitaplarından yola çıkarak, toplumsal ve politik sözünü söylüyor. Yazdıkları 12 Eylül’ün ardından gelen sürgün ruhuna, göçmenliğe, göçebeliğe kadar uzanıyor.
2. Hayal Ağacım İğde – Bige Güven Kızılay
Beste Nâsır’ın incelemesi için TIKLAYINIZ
Hayal Ağacım İğde’nin kapağında Cemal Süreya’nın “Yoklama alıyorum, sessiz olun! Kaygı? Burada! Hüzün? Burada! Yalnızlık? Burada! Mutluluk? Mutluluk?…” dizelerini okuyoruz.
3. Kelimelerin Suistimali – John Locke
Leyla Öztürk’ün incelemesi için TIKLAYINIZ
John Locke, Kelimelerin Suistimali kitabında konu edilen dil-akıl ilişkisiyle ilgili fikirleri hala günümüze ışık tutmaya ve farkındalığımızı artırmaya yol göstermektedir.
4. Kaos’un Kutsal Kitabı – Albert Caraco
Aydoğan Melih Horasan’ın incelemesi için TIKLAYINIZ
Çağın ender münzevi düşünürlerinden birinin kaleminden yoğun, sert, kehanet dolu, provokatif ve karanlık bir metin; Kaos’un Kutsal Kitabı.
5. Direniş – Ernesto Sabato
Pınar K. Üretmen’in incelemesi için TIKLAYINIZ
Direniş, daha yüce ve insanca bir dünya için değişme cesareti göstermeye çağıran bir manifesto. Yüz yaşına gelmiş bir çınarın, Arjantinli yazar Ernesto Sabato’nun bize miras kalan sözü. Direniş kısacık bir anlatıda büyük bir iç görü, deneyim ve bilgelik taşıyan bir kitap.
6. Yalnız Şehir – Olivia Laing
Dilşad Gündoğan’ın incelemesi için TIKLAYINIZ
İthaki Yayınları‘ndan çıkan ve şubat ayında raflarda yerini alan Yalnız Şehir, dilimize çevirilerek yayımlanan Olivia Laing ilk kitabı.
7. Zamanın Ağızları – Eduardo Galeano
Rasih Korkmaz’ın incelemesi için TIKLAYINIZ
Zamanın Ağızları, insanlık tarihinin şiirsel bir kaydıdır. Bu öyküler hepimizi anlatır. Zaman hiç durmadan ilerliyor… Tarihin çarkı dönmeye devam ediyor.
8. Kadınlar Rüyalar Ejderhalar – Ursula K. Le Guin
Feride Cihan Göktan’ın incelemesi için TIKLAYINIZ
Ursula K. Le Guin‘in Kadınlar Rüyalar Ejderhalar isimli kitabında dil çok sade, çok kolay, neredeyse konuşur gibi. Açık ve seçik her şey. Ama çok düşündürücü.
9. Hikaye Avcısı – Eduardo Galeano
Gökçesu Özgül’ün incelemesi için TIKLAYINIZ
Umudun peşini bu kez de bırakmaz Galeano, üstelik bize de sirayet etmesini sağlar. Sömürü, faşizm varsa “özgürlükleri için mücadele etmek gibi affedilemez bir suç işleyen” insanlar da vardır.
- Netflix Türkiye mayıs programı belli oldu - 23 Nisan 2022
- Halsey’den İstanbul konseri - 23 Nisan 2022
- Sepultura Türkiye’ye geliyor - 23 Nisan 2022
FACEBOOK YORUMLARI