Edebiyat dergisi ÇEVRİMDIŞI İSTANBUL ilk sayısıyla kitapçılarda!

Çevrimdışı İstanbul dolu dolu içeriğiyle yayın hayatına başlıyor. İki ayda bir okuyucuyla buluşacak olan dergi kavramsal içerikli dosya konuları, iyi edebiyatçılardan şiir, öykü ve eleştiri yazılarının yanı sıra sayfalarında yer alan kare kod uygulaması ile farklı bir edebiyat dergisi deneyimi sunuyor.

cevrimdisi_istanbul_kapak_sayi1

Mevcut edebiyat ortamında kendini çevrimdışı hisseden yazar ve şairlerin bir araya gelmesiyle doğan Çevrimdışı İstanbul, çağdaş dünya edebiyatından eserlere yer vererek uluslararası kimliği ile öne çıkıyor. Dünyadaki pek çok önemli dergi gibi yayımlandığı kentin adını alan dergi İstanbul gibi çok kültürlü, karmaşık ama uyumlu olmayı amaçlıyor. Türk edebiyatının önemli isimlerinin kuşak bilinci ile bir araya toplandığı dergi, ironik bir şekilde kare kod uygulaması ile kendi çevrimdışılığına farklı bir boyut katıyor. Okuyucular dergi sayfalarında yer alan kare kodları cep telefonuna okutup, şair ve yazarların kendi eserlerini seslendirdiği ve yalnızca bu kodlarla ulaşılabilen özel videoları seyredebiliyor.

Yayın kurulu Efe Duyan, Gonca Özmen, Gökçenur Ç., Kadir Aydemir, Melike İnci, Selahattin Yolgiden, Vildan Bizer ve Zerrin Yılmaz’dan oluşan edebiyat dergisi Çevrimdışı İstanbul’un ilk sayısında iki dosya konusu ele alınıyor. ‘Bellek ve Edebiyat: Belleğin Bir Geleceği var mı?’ başlıklı ilk dosyada Mediha Göbenli, Bellek ve Hatırlayan Bilinç; Shohana Akter, Belleğin, Amnezinin ve Büyülü Gerçekliğin İzinde; David Baber, Belleğin Bir Geleceği Var mı?, Melike İnci, Bellekten Bir Söyleşi; Matthias Göritz, Arkaya Bakmak Üzerine Belleğin Politikaları ve Poetikası ve Lâl Hitay, Animal Triste ile yer alıyor. Ayrıca dosyaya, pek çok yazarın ilk anılarını anlattığı geniş bir soruşturma eşlik ediyor.

Doğumunun 100’üncü yılında Behçet Necatigil, Ayşe Sarısayın’ın Necatigil Arşivi’nin kuytularından: Edebiyat Matineleri; Asuman Susam’ın ‘Arada’ Kalmışın ‘İç’ Sıkıntısı; Gonca Özmen’in Bir Çevirmen Olarak Necatigil ve Gökçenur Ç.’nin Necatigillerden Behçet metinlerinde az bilinen yönleriyle gündeme getiriliyor.

Her sayı, tema dosyalarının yanı sıra şiir, öykü, eleştiri ve soruşturmaların yer alacağı Çevrimdışı İstanbul’da çağdaş dünya şiirinden portreler de yer alıyor. Bilimkurgu romanları ile yakından tanıdığımız Ursula K. Le Guin ve Pulitzer ödüllü ABD’li şair ve eleştirmen Lloyd Schwartz Çevrimdışı İstanbul’un ilk sayısında şiirleri ile okuyucunun karşısına çıkıyor.

Feryal Tilmaç, Sibel Kaçamak, Zeynep Uzunbay, Onur Akbudak, Melike İnci, Bade Osman Erbayav, Barış Çağrı Genç, Leylâ Çapan, Kadir Aydemir, Ezgi Polat, Cahit Kaya ve Caner Almaz öyküleriyle;

Gökçenur Ç., Onur Caymaz, Selahattin Yolgiden, Gonca Özmen, Gökhan Arslan, Mustafa Atapay, Efe Duyan, Kadir Aydemir, Devrim Dirlikyapan, Zeynep Sayın, Pelin Özer, Yaprak Öz, Nilay Özer, Zeynep Köylü ve Nurduran Duman şiirleriyle;

Elmas Şahin, ‘Eleştirinin Görevi’; Güzel Zeynep Süphandağ ‘Dilek Neşe Açıker’ söyleşisi ve ‘Bir Uyumsuz Sabahattin Âli’; Nil Sakman, ‘Ben’in Bilinmeyenine Yolculuk: Kemik İnadı’ ve Gökhan Arslan, ‘Dünyanın Külü: Gidenlere Ağıt, Gelenlere Türkü’ yazılarıyla;

Ve Mekin Gani Pehlivan, edebiyat bulmacasıyla Çevrimdışı İstanbul’da yer alıyorlar.

Editör: Gün Çağ Aydın
Latest posts by Editör: Gün Çağ Aydın (see all)
Vinkmag ad

FACEBOOK YORUMLARI

Yorum

Read Previous

Paris Esrimesi: Mutluluk sadece bir düş mü?

Read Next

GERMİNAL İle Okuyan Çocukların Bursu 1 Yıl Uzatılıyor

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Lütfen gördüğünüz rakamları bitişik olarak yazınız! *

Follow On Instagram