
1970’te Seattle’da kurulan, “Barracuda”, “Never”, “Magic Man” gibi şarkılarıyla efsaneleşen Heart’ın hikâyesi, Sleater-Kinney’den Carrie Brownstein imzalı bir biyografik filmde anlatılacak. Brownstein’in hem senaryoyu kaleme aldığı hem de yönetmen koltuğuna oturacağı söyleniyor.
Heart’ın vokalist kız kardeşlerinden Ann Wilson’ın bir röportajında da doğruladığı üzere, filmin yapımcılığını, Amazon Studios’la birlikte, “Interstellar” (Yıldızlararası), “Sleepless In Seattle” (Sevginin Bağladıkları) gibi filmlerin de yapımcısı olan Lynda Obst üstlenecek.
Lyndsey Parker’ın, efsane vokalist ile yaptığı röportajdan bir bölümü paylaştığı Instagram hesabındaki gönderide Ann Wilson, oyuncu kadrosuyla ilgili sorulara net cevap vermiyor. Ann Hathaway gibi isimlerin kendisini canlandıracaklar listesinde ön plana çıktığını ancak şimdiye kadar net bir karara varılmadığını belirtiyor. Ann Hathaway’in “doğru seçim olduğundan” emin değil ancak rol için bir oyuncu önerisi de yok.
Filmin senaryosu hâlâ yazım aşamasında. Hikâyenin çocukluk günlerinden başlayıp 90’lara uzanması olasılığı üzerinde duruluyor.
1998’de dağılan Heart, 2013 yılında Rock and Roll Hall of Fame’e katılmıştı. Grubun vokalistlerinden Nancy Wilson ise yakında bir solo albüm çıkaracağını duyurmuş ve ilk tekli olarak, Bruce Springsteen şarkısı “The Rising”e yaptığı coverı yayımlamıştı.
Carrie Brownstein’ın sinematik serüveni
Brownstein’ın Saturday Night Live’ın ikonik oyuncularından komedyen Fred Armisen ile başrollerini paylaştığı ve serinin yazar kadrosunda olduğu “Portlandia” dizisi 8. sezonuyla 2018 yılında finalini yapmıştı.
Brownstein ayrıca Rooney Mara ve Cate Blanchett’li “Carol”da da rol almıştı. 2014 yılında ilk Grammy ödülünü kazanan St. Vincent’in kendi müzik kariyerini konu aldığı, Sundance Film Festivali’nde ilkgösterimini yapan “The Nowhere Inn”in senaryosunu da St. Vincent ile birlikte yazmıştı.
Brownstein’ın grubu Sleater-Kinney en son 2019’da St. Vincent’in prodüktörlüğünü üstlendiği “The Center Won’t Hold” albümünü yayımlamıştı. Bu albümün kayıtlarının ardından grup davulcu Janet Weiss ile yollarını ayırdı.
Kim Gordon otobiyografisi “No Icon” ile de gündemegelmişti Brownstein. 13 Ekim’de Rizzoli etiketiyle yayımlanan kitabın önsözünü kendisi kaleme aldı. Kitaba dair detaylara şuradan ulaşılabilir.
Kaynak: Bantmag.
- Netflix Türkiye mayıs programı belli oldu - 23 Nisan 2022
- Halsey’den İstanbul konseri - 23 Nisan 2022
- Sepultura Türkiye’ye geliyor - 23 Nisan 2022
FACEBOOK YORUMLARI