
Hazırladığımız listede Kitap Eki olarak daha önce incelediğimiz ve farklı kategorilerde yer alan 8 kitap bulunuyor.
Listede yer alan kitapları okumanızı öneriyoruz ama siz yine de incelemelerini okuyup kendiniz karar verebilirsiniz.
1. ANI
Fidel Castro’yu Öldürmenin 634 Yolu – Fabian Escalante
Sabri Kuşkonmaz’ın incelemesi için TIKLAYINIZ
Kitaptaki olaylar dizisi, başta Domuzlar Körfezi Çıkarması olmak üzere, özellikle Devletler Hukuku bağlamında olmak üzere mevcut hukukun ne denli ikiyüzlü ve araçsal olduğunu da gösteriyor. Çünkü bir egemen ülke, başka bir egemen ülke başkanını öldürmek için sayısız girişimde bulunuyor. Bu bir sav olmakta öte kanıtlanmış bir durum. Bu açıdan da eleştirel hukuk açısından, hukukun temellerine getirilen eleştirileri haklı kılıyor.
2. BİLİMKURGU
Sürgün Gezegeni – Ursula K. Le Guin
Doğuş Sarpkaya’nın incelemesi için TIKLAYINIZ
Sürgün Gezegeni, bilimkurgu ve fantastik romanlara yepyeni bir soluk getirecek güçlü bir yazarın ayak seslerini duyduğumuz önemli bir roman. Sadece Le Guin’in kariyerini değil, Oylum Yılmaz’ın da vurguladığı gibi, George R.R.Martin’in edebi yaşamını da etkilemiş ilham verici bir eser aynı zamanda. Popüler yazarların sadece vitrine çıkmış eserlerini değil, yazdığı her şeyi okumaya kendini adamış gerçek okurları davet eden bir roman Sürgün Gezegeni.
3. ÇİZGİ ROMAN
Tepe – Fırat Yaşa
Gün Çağ Aydın’ın incelemesi için TIKLAYINIZ
Fırat Yaşa’nın, 200 sayfalık çizgi romanında uzun ve etkileyici bir anlatımı var. TEPE, ülkemizde çizgi roman türünün gelişim seyrinde önemli bir yapı taşı olarak değerlendirilmeli. Karakarga Yayınları etiketiyle yayımlanan TEPE, alışkanlıklarınızı değiştirecek ve sizi çizgi roman serüvenine davet edecek bir çalışma.
4. KLASİK
Üç Silahşörler – Alexandre Dumas
A. Ömer Türkeş’in incelemesi için TIKLAYINIZ
Dumas yetenekli bir yazardır. Uzun diyalogları, eşya, doğa ve mekan tasvirlerini bir avantaja çevirmesini bilir. Okuyucuda yarattığı sabırsızlığın farkındadır. Böylelikle ani sıçramalar, bir anda parlayan kılıç şakırtıları, merak unsuru yaratan sürprizler katar hikayesine. Bir sonraki bölüm için “ne olacak acaba” sorusunu sordurmayı başarır okuyucuna. Beklentiler, durağanlıklar ve etkileyici şoklarla ilerleyen “Üç Silahşörler”i hiç sıkılmadan okuyabilirsiniz.
5. MEKTUP
Jack Kerouac / Allen Ginsberg; Mektuplar – B. Morgan & D. Stanford
Öznur Özkaya’nın incelemesi için TIKLAYINIZ
Beat Kuşağı’nın öncülerinden Kerouac ile Ginsberg’in mektupları – “Jack Kerouac – Allen Ginsberg Mektuplar” – arkadaşlığın, edebiyatın, hayatın paylaşıldığı bir atölye gibidir. Düşüncelerinde hemfikir olmadıklarında dahi birbirlerine sonsuz güven duyarlar. Tolstoy’dan, Dostoyevski’den, Gide’den, Rimbaud’dan ve nicesinden bahsederler, birbirlerine tavsiyelerde bulunurlar, yazılarını, şiirlerini takas edip düşüncelerini sınarlar.
6. ÖYKÜ
Sırça Köşk – Sabahattin Ali
Gökçesu Özgül’ün incelemesi için TIKLAYINIZ
“Niye hep acıları yazıyorsun?” diye soruyorlar; “Bahtiyar Köpeği” anlatıp “herkes onun onda biri kadar mutlu olsun, ben de onları yazayım” diyor. Bizi Sabahattin Ali’ye dost hissettiren, ortak hayalimiz olan dünya yoktur henüz. Gördüğü gerçeklerde acı, mutsuzluk vardır. Sorununun adını koyar ve çözümü de gösterir; elbet yıkılır bütün Sırça Köşkler…
7. POLİSİYE
Batık Krediler – Petros Markaris
Doğuş Sarpkaya’nın incelemesi için TIKLAYINIZ
Batık Krediler’i yaz aylarında okunması tercih edilen çerez kitaplardan ayıran özelliği polisiye klişelerini kullanmasına rağmen, polisiye sınırlarını aşabilme becerisinde saklı. Kitabı okurken katil kim sorusuna odaklanmak yerine cinayetlerin sebebine yoğunlaştığınızı hissediyorsunuz. Petros Markaris’i güçlü bir yazar yapan şey bu sanırım.
8. ŞİİR
Ferah Tut Yüreğini – Zahrad
Fatin Hazinedar’ın incelemesi için TIKLAYINIZ
Aras Yayıncılık tarafından Zahrad’ın daha önce yayınlanan kitaplarından alınan şiirlerden oluşan “Ferah Tut Yüreğini” adlı bu seçki şiirler kitabını oluşturan şiirler özenle seçilmiş. Mizahi şiirlerin önde tutulduğu seçki şiirlerin isimleri de şiirler hakkında ip ucu veriyor. ”Sivrisinek Hesabı, Maymun, Hayra Alamet, Kedi Öğretmen, Kabak Tadı, Maden Suyu, Santorini Eşeceği, Aşk Yama Tutmaz…” Zahrad yazdığı daha doğrusu tamamlayamadığı taslak olarak kalan son şiirini Hrant Dink için yazmış.
- Netflix Türkiye mayıs programı belli oldu - 23 Nisan 2022
- Halsey’den İstanbul konseri - 23 Nisan 2022
- Sepultura Türkiye’ye geliyor - 23 Nisan 2022