Ferzan Özpetek’e İtalya’dan Ödül

İtalya’da yaşayan Türkiyeli yönetmen Ferzan Özpetek, İtalyan Yazarlar ve Yayıncılar Derneği’nin (SIAE) “Özel Ödülü”ne değer görüldü.

AA‘dan aktarılan haberlere göre, 77. Uluslararası Venedik Film Festivali kapsamında düzenlenen etkinlikte İtalyan Yazarlar ve Yayıncılar Derneği’nin (SIAE) geleneksel ödül töreni gerçekleştirildi.

Lido Yarımadası’ndaki Excelsior Hotel’de yapılan törende, İtalyan sinemasının yeni klasiği olarak tanımlanan Özpetek’in, 20 yıldır hayatı farklı açılardan fotoğrafladığı ve Türkiye’den getirdikleriyle içinde bulunduğu toplumu besleyen bir yazar ve yönetmen olması dolayısıyla SIAE Özel Ödülü’ne değer görüldüğü belirtildi.

Özpetek, daha önce Marco Bellochhio, Paolo Sorrentino gibi ünlü yönetmenlerin değer görüldüğü ödülü almış oldu.

Yönetmen Özpetek, tören sonrasında, yaptığı açıklamada, sinema, tiyatro, kitap gibi pek çok alanda bugüne kadar verdiği eserler dolayısıyla bu ödüle değer görüldüğünü ifade ederek, “Çok güzel bir duygu böyle bir ödülü almak. Çok mutlu oldum, çok onur duydum” dedi.

Özpetek’in kariyerindeki 13’üncü uzun metraj filmi olan “Şans Tanrıçası” geçen yıl aralık ayında gösterime girdi. Haziran ayında da üçüncü romanı olan “Bir Nefes Gibi” yayımlandı.

Vinkmag ad

Read Previous

Kültür ve Anarşi 150 Yıl Sonra İlk Kez Türkçe’de

Read Next

‘The Mandalorian’ın Yeni Sezon Tarihi Belli Oldu

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Lütfen gördüğünüz rakamları bitişik olarak yazınız! *