
İstanbul Kitap Fuarı’nı ziyaret eden kitapseverler için stantları gezerken işlerini biraz da olsa kolaylaştırmak istiyoruz. Fuarın çok büyük bir alana yayılmış olmasından kaynaklı tüm stantları hakkını vererek sadece bir günde gezmek neredeyse imkansız.
Kitap Eki listeleri fuarda ziyaretçiler tarafından en çok incelenen kitaplara yer veriyor. Bu kitapları sizin de incelemenizde fayda var.
1. Eyvah, Babam Şiir Yazıyor – Ahmet Büke
![]() |
Zeyno, mutlu bir çocuktur. Annesi Sevinç, uzaybilimcidir. Babası Ahmet’se, belediyenin şikâyet masasında çalışmaktadır; ayrıca, evde de “ünlü” bir şairdir! Anne uzun bir yolculuğa çıkınca, baba kız birlikte yine çok eğlenirler. Ama babası bir gün öyle ilginç bir fikirle çıkagelir ki, Zeyno bir sürü şiir dinlemek zorunda kalır…
2. Oysa Aşk – Jordi Sierra i Fabra
![]() |
Dünyanın her yerinde toplumsal bir sorun haline gelen kadına yönelik şiddeti gençlerin dilinden aktaran yazar, aşkı ve kıskançlığı sorguluyor. Gerçeği, halının altına süpürmeyip gösteren, kırılan kolu yen içinde bırakmayan roman, bir ilişkiyi ilmek ilmek söküyor, güçlü ve epik anlatımıyla gençlerin sessiz çığlığı oluyor.
3. Delikanlı – Dostoyevski
![]() |
Delikanlı, diğer Dostoyevski eserleriyle benzer izleklerin peşine düşen, Dostoyevski anlatısının temel motiflerini içeren tipik bir Dostoyevski romanı olmanın yanı sıra, derdi ve sözü başka, özgün bir anlatı olma özelliğindedir.
4. Anlatış – Ursula K. Le Guin
![]() |
Le Guin, çoğu eserinde olduğu gibi yine ötekilik ve iletişim gibi temalara eğilerek önyargılarımıza ayna tutuyor. “Din” kavramını sorguluyor ve son derece politik bir bilimkurgu sunuyor. Yine de Le Guin, tüm bunların ötesinde edebiyatın kendisine dönüyor, çünkü bu romanın odağında birçok önemli değeri simgeleyen bir kültür, usul usul sürdürülen bir gelenek var: Hikâye anlatıcılığı.
5. Olmazsa Olmaz Kahvaltı – Faruk Şüyün
![]() |
6. Bütün Kuralları Yık! – Alper Kaya
![]() |
Başarılı bir radyocu, zarif bir sevgili, iyi bir dost, yakışıklı bir adam… Ve asla kurallarını esnetmeyen, yeraltı dünyasının en güvenilir kiralık katili… Bir gün kendi koyduğu kurallarını bir bir bozmaya başlar…
Alper Kaya’nın yeni polisiyesi Bütün Kuralları Yık! hızlı temposu, sürükleyici kurgusu ve okuru ters köşeye yatıran finaliyle tabii ki Oğlak Yayınları’nda…
7. Çürük Atlar Çöplüğü – Işıl Bayraktar
![]() |
Işıl Bayraktar, sözcükleriyle doğduğumuz andan itibaren taşıdığımız ve içimize işleyen doğum ve ölüm izlerine ayna tutuyor. Huzursuzları, uykusuzları, hayata karışanları ve kıyısında duranları, aynadaki görüntüleri, akıp giden zamana uyumu ve uyumsuzluğu ve yeryüzü bilmecesiyle kurulan ilişkileri anlatıyor. Karşıya geçmeyi göze alan, delirmenin kıyısında gezinen, kendi kuyusuna göz atmaktan korkmayan karakterlerin hikayeleri, yazarın göz ağına takılıyor.
8. İntihar – David Hume
![]() |
David Hume düşüncenin insanlık tarihinde en önemli şey olduğunu söylemektedir.
Yalnızca kendi zihnimizde doğrudan ve aracısız olarak tecrübe ettiğimiz fikirleri, duyum ve izlenimleri bilebileceğimizi, bilgide kendi zihnimizin ötesine geçemediğimizi ve bundan dolayı herhangi bir şeyin insan zihninden bağımsız olarak varolduğunu söyleyemeyeceğimizi belirten Hume, insan zihnini bilgi bakımından analiz ettiği zaman, tüm içeriklerinin bize duyular ve deney tarafından sağlanan malzemeye indirgenebileceğini görmüştür, bu malzeme ise algılardan başka şey değildir.
9. Macbeth – William Shakespeare
![]() |
Macbeth, Doktor Abdullah Cevdet’in yaptığı tercümesiyle Türkçede ilk olma özelliği taşırken, Osmanlıca ilk baskısından Halit Erdem Oksaçan’ın yaptığı çevrimyazıyla, tercümesi üzerinden 113 yıl, yayımı üzerinden 108 yıl geçtikten sonra, ilk kez Türkiye’de ve yeniden Türkçede yayımlanmaktadır.
10. Volta – Süleyman Ateş
![]() |
Ölüm orucundaki bir tutsağın, yani Ateş’in zihninden geçenlerin kelimelere dökümü bu dizeler. Ateş’in dilinde; insanın inandığı değerler uğruna ölümün kıskacında nefes almaya çalışırken dahi yaşamaya, sevdaya, kavgaya, sokağa, dünyaya olan özlemin bir yansımasını görüyoruz.
11. Yağmur Damlaları Arasındaki Mesafe – Justin Ker
![]() |
Justin Ker, insan hayatlarını odak aldığı kitabında, bazen hiç tanışmayan ama bir şekilde birbirlerinin hayatlarına değen insanların öykülerini anlatıyor. Yağmur Damlaları Arasındaki Mesafe’de yer alan öyküleri okurken günlük yaşamımızdaki ortak noktaların bizi nasıl bağladığını göreceksiniz: Dünyanın bir köşesinde yazılmış bir şiirin, başka bir ülkede sebep olduklarına şaşıracak, “unutma dükkânı”nı ziyaret edecek, insanın zamanı durdurma çabasına tanıklık edeceksiniz.
12. Büyük Ustalardan Gerilim Öyküleri – Kolektif
![]() |
Elinizdeki kitap, ister fantastik boyutlar içersin ister tamamen bilime dayansın, gerilim temasını merkezine alan öykülerden oluşuyor. Kitap, Edgar Allan Poe gibi bu türle özdeşleşmiş isimlerin yanı sıra daha önce bu yönleriyle hiç tanışmadığımız Jack London ve Honoré de Balzac gibi büyük yazarların öykülerini içermesiyle de gerilim türü bağlamında göz alıcı bir seçki sunuyor.
13. Konçinalar 50 Yaşında – Haldun Taner
![]() |
Haldun Taner, hayata bakışındaki derin ve keskin gözlem gücü, insanı ele alışındaki olgunluk ve incelik, durumları ortaya koyuşundaki kültürel zenginlik, anlatımındaki sağlam yapı ve mizahın imbiğinden geçen ışıltılı üslubuyla klasikleşmiş bir yazarımız.
- Netflix Türkiye mayıs programı belli oldu - 23 Nisan 2022
- Halsey’den İstanbul konseri - 23 Nisan 2022
- Sepultura Türkiye’ye geliyor - 23 Nisan 2022