Hem yetişkinler hem de çocuklar için birbirinden güzel kitaplar yayımlanmaya devam ediyor. Takipçilerimiz için raflara yeni çıkan kitaplardan 8 kitaplık bir seçki hazırladık.
Kitap Eki olarak yeni çıkan kitapları listeler aracılığıyla takipçilerimizle buluşturmaya devam ediyoruz. Her zaman yaptığınız gibi listemize göz atın ve okuma listenize eklemeniz gereken kitapları ekleyin. Keyifli okumalar…
1. Jack Orkney’nin Günaha Çağrılışı – Doris Lessing
Nobel Edebiyat Ödüllü Doris Lessing, Jack Orkney’nin Günaha Çağrılışı’nda kimi zaman izlenimci bir ressam olup doğayı kimi zaman bir sosyal bilimciye dönüşüp insanlığı izliyor. Ebeveyn ve çocuk, kadın ve erkek, insan ve doğa arasındaki her türden karmaşık ilişki bu kitaptaki öykülerin ana konusunu oluşturuyor.
2. Suç ve Ceza – Dostoyevski
Yoksul hukuk öğrencisi Raskolnikov, Napolyon gibi kudretli ve hesap sorulamaz biri mi olacaktır, yoksa bir bit mi? Raskolnikov, bu sorunun cevabını öğrenmek için cinayet işleyecek, sonuçta ortaya dünyanın en ilginç katili ve cevaplanması en güç sorusu çıkacaktır: İnsanın sınırları var mıdır?
3. Yalnız Hatta Yapayalnız – Özlem Esmergül
Sait Faik’in okumaya doyamadığımız öykülerine ilham olan tanıklıkları, aşkları, dostları, yazma tutkusu ve en çok da yalnızlığının konu edildiği bu biyografik romanı okurken bu büyük yazarın hiç bilmediğiniz yönlerine tanık olacaksınız. Akıcı üslubu ve sürükleyici kurgusuyla 1940’lı yılların sıkıyönetim atmosferini yaşamanıza neden olacak bu romanı bu solukta okuyacaksınız…
4. Yeldeğirmeni Öyküleri – Rüzgar Ceyda Alpak
Rüzgâr Ceyda Alpak, İstanbul’un tarihi semtlerinden birini; çocukluğunun Yeldeğirmeni’ni anlatıyor kitabında. Her birinin sonu denize çıkan yokuşlu sokaklarını, sinagogları, havraları, sokaklar dolusu çocukları, güzelim komşulukları ve insanları… Sünget, Emek, Demirciyan, Menase, Valpreda, Ekşioğlu apartmanlarını… Uzunhafız, Ortaç, Yeşilay Sokak, Paris Mahallesi’ni…
5. Samuel Beckett – Andrew Gibson
Samuel Beckett biyografi türüne hep kuşkuyla yaklaşmış bir yazardı. Peki dünyayı yadsımış, bir oyununda yazdığı gibi “hayata lanet” etmiş böyle bir yazarın hayatı nasıl anlatılır? James Joyce biyografisiyle tanıdığımız Andrew Gibson, Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan “Samuel Beckett” kitabında bu zorlu işi üstleniyor ve yazarın yaşamını “tarihsel koşullarla sanat arasındaki ince bir akıntıya indirgeyen minimalist bir Beckett biyografisi” sunuyor.
6. Mıymıy Teyze – Aytül Akal
Aytül Akal ile Zeynep Özatalay’ın hayat verdikleri “Mıymıy Teyze” serisi beşinci kitap Evde Yalnız ile tamamlanıyor. Kıpır kıpır öyküsü ve mizahi resimleriyle beş yaş ve üzeri çocukların sevgisini kazanan Mıymıy Teyze, serinin son kitabında yine çok güldürüyor.
7. Güz Cumhuriyeti – Brian McClellan
Silahlar, kılıçlar ve büyü bir arada? İnsan daha ne ister ki? Ya heyecan dolu aksiyon, hafızalara kazınan karakterler ve tekrarlanması güç bir başarı? Brian McClellan bu işi biliyor.
8. Serafina ve Büyülü Değnek – Robert Beatty
Beatty hayranlık uyandırıcı, büyülü bir dünya inşa etmeye devam ediyor. Orman, Biltmore Evi gibi yerler Serafina’nın geçmişi, hayatı ve orada yaşayan diğer değişik canlılara dair ipuçları veriyor. İlkinden daha da güzel olan bu roman, baştan sona heyecanla dolu.
- Netflix Türkiye mayıs programı belli oldu - 23 Nisan 2022
- Halsey’den İstanbul konseri - 23 Nisan 2022
- Sepultura Türkiye’ye geliyor - 23 Nisan 2022
FACEBOOK YORUMLARI