Harper Lee Kitaplarını Artık O Yayınevi Yayımlayacak

Dünyaca ünlü ABD’li yazar Harper Lee’nin eserleri Türkiye’de Epsilon Yayınları etiketiyle basılacak. Yazarın iki romanı bulunuyor. Türkiye’de Harper Lee eserlerinin daha önceki yayıncısı Sel Yayıncılık’tı.

Harper Lee Epsilon Yayınevi’nde… Dünyaca ünlü Pulitzer Edebiyat Ödülü sahibi yazar Harper Lee’nin eserleri Epsilon Yayınevi tarafından basılacak.

Harper Lee’nin “Bülbülü Öldürmek” ve “Tespih Ağacının Gölgesinde” adlı iki romanı bulunuyor. Türkiye’de bu iki roman bugüne dek Sel Yayıncılık tarafından basılmıştı.

Harper Lee’nin eserlerenin Türkiye’deki teliflerini Epsilon Yayınevi satın aldı. Yazarın “Bülbülü Öldürmek” ve “Tespih Ağacının Gölgesinde” adlı romanları artık Epsilon Yayınevi etiketiyle okurlara ulaşacak.

Bülbülü Öldürmek adlı anıtsal romanıyla tüm dünyada milyonlarca okura ulaşan Harper Lee, 2020 yılı itibariyle Epsilon Yayınevi’nde! Eserler, titizlikle sürdürülen yayıma hazırlık sürecinin ardından yeni kapak tasarımlarıyla 2020’nin ilk yarısında raflardaki yerini alacak.

Harper Lee kimdir

Alabama doğumlu yazar Harper Lee (1926-2016), Huntington Koleji ve Alabama Üniversiteleri’nde okudu. Bir süre Alabama’nın Oxford kentinde eğitim gördükten sonra birkaç kısa hikâye kaleme alan Harper Lee, 1960 yılında ünlü Bülbülü Öldürmek adlı romanını yazdı. İkinci romanı Tespih Ağacının Gölgesinde, 14 Temmuz 2015 tarihinde yayımlandı. 1961 yılında Pulitzer Edebiyat Ödülü’nü kazanan Bülbülü Öldürmek, bir yıl sonra Gregory Peck’in başrolünü oynadığı bir filmle beyazperdeye aktarıldığındaysa Oscar aldı. Yazar, 19 Şubat 2016 tarihinde yaşamını yitirdi. Yazar, 19 Şubat 2016 tarihinde yaşamını yitirdi.

Vinkmag ad

FACEBOOK YORUMLARI

Yorum

Read Previous

Kızıl Kahkaha’ya Talât Sait Halman Çeviri Ödülü

Read Next

‘Ağaçlar Ayakta Ölür’ Eskişehir’de Sahnede

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Lütfen gördüğünüz rakamları bitişik olarak yazınız! *