Karahindiba Dergi’nin 7. Sayısı Raflarda!

Yola çıktığı ilk günden beri sadece nitelikli edebiyatı ilke edinmiş olan Karahindiba Dergi, yedinci sayısında “7 Ulu Ozan” dosya konusuyla okuyucularının karşısına çıktı.

Karahindiba Dergi, giriş yazısında dosya konusunu şu şekilde sundu:

‘’Yıllar önce değerli Berkay Akülker, Yedi Ulu Ozan’dan bahsederken bir gün bu konunun dosya olmasını arzu etmiştik. Uygun imkânlar sağlandığı an, dosya için harekete geçerek önce Berkay’a, sonda saygıdeğer yazarlarımıza ulaşarak sizlere güzel bir dosya hazırlamaya çalıştık. Derinlemesine işlenecek, ciddi manada uzmanlık gerektiren bir konu. Açtığımız kapı her zamanki gibi kapanmadı. Aylar, yıllar boyunca bu kapıdan geçmek isteyenleri, farklı görüşlerdeki yazarlarımızı dergimiz bünyesinde konuk etmeye hazırız. Dosya okunduğunda da anlaşılacağı üzere bu konu epey tartışmalı. Değerli sanatçı Cavit Murtezaoğlu Yedi Ulu Ozan kavramına karşı çıktığını belirtirken, diğer yazarlarımız başka görüşler savundular. Berkay Akülker Yedi Ulu Ozan’ı anmayı, Nezihe Altuğ Madımak’la bağdaştırmayı, Meral Bahar Rüzgârlar Kenti Bakü’de Fuzuli’nin izini sürmeyi, Barış Erdoğan Nesimi’yi anlatmayı seçti. Doya doya okuyacağınız bir dosya sizleri bekliyor.’’

Karahindiba Dergi, 7. Sayısı ile birlikte uzak diyarların yazar ve şairlerini konuk etti.

Süleymâ Murat Kanada’dan, Achim Wagner Almanya’dan ve Makedonya’dan ise Muhammed Yakupi şiirleri ile yer aldılar.

Orçun Ünal, Bertolt Brecht’in ‘’Sonra Doğanlara’’ adlı şiirini, Mariam Gaprindashvili, Konstantine Gamsakhurdia’nın ‘’Dionysos’un Gülümsemesi’’ adlı romanından ‘’Berlin’’ adlı bölümü ve Tahereh Mirzayi ise İranlı şair Mana Aghaee’nin ‘’Merhamet’’ adlı şiirini dilimize kazandırdı.

Karahindiba Dergi, önemli bir arşiv çalışmasını da yıllar sonra gün yüzüne çıkarıp okurların karşısına sunuyor. Murat Özsoy’un da katkılarıyla birlikte Yazarların Ankara’sı bölümünde değerli şair Metin Altıok’un Ankara’ya dair kaleme aldığı bir metin Karahindiba Dergi’nin sayfalarında.

Mevsim Yenice, Karahindiba Atölye’de seçilen dört öyküyü değerlendirdi ve görüşlerini sundu.

Karahindiba Dergi bu sayısında gene birbirinden iyi şiir, öykü ve denemelerle dopdolu bir içerikle okuyucularını bekliyor.

Hıdır Murat Doğan enfes bir kapak tasarımı ve dizaynıyla derginin en önemli sac ayaklarından birisini oluşturdu. Bu sayının büyülü dokunuşları Damla Katuk, Melih Malkondu, Müge Kaya, İsmail Çoban, Elif Gökçe Tunçel ve İsmail Doğan’a ait.

Vinkmag ad

FACEBOOK YORUMLARI

Yorum

Read Previous

Edebiyat Geçmişinde Bu Ay; Dostoyevski İdamdan Son Anda Kurtuldu

Read Next

”CerEdebiyat Söyleşileri”

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Lütfen gördüğünüz rakamları bitişik olarak yazınız! *