Karanlıktan Dost Olur Mu?

Kitabın yine yazar Emma Yarlett’e ait oldukça renkli ve güzel çizimlerine ek olarak, aralarda ansızın karşınıza çıkan hareketli sayfalar ise okumayı daha da eğlenceli hale getiriyor.

Hepimizin hayatına belli korkular, belli endişeler bir ömür boyu eşlik eder. Kimi insanlar bunlarla baş etmesini becerebilmesine rağmen kimileri de korkularının üstüne gitmekten korktukları için her zaman tedirgin yaşarlar. Çoğunlukla çocukluk zamanlarında ortaya çıkan ve baş edilemeyen bu korkular, hiç beklemediğimiz ve hiç hoşlanmadığımız zamanlarda ortaya çıktığındaysa hayatımızı zindana çevirebilirler.

Orion ve Karanlık kitabının kahramanı Orion da pek çok şeyden korkan bir çocuk. Köpekler, örümcekler, canavarlar, deniz, ekose ve kızlar korktuğu pek çok şeyden sadece birkaçı. Ne var ki tüm bunların önüne geçen ve engel olamadığı bir korkusu daha var: KARANLIK.

Orion birçok çocuk gibi, yatma vakti geldiğinde tek başına karanlıkta kalacağı için müthiş korku duyan bir çocuk. Bu korkuyla baş edebilmek için de kendince bir sürü yol deniyor. Ama hayal gücü de birebir çabaları da bu korkusunu yok etmeye yetmiyor. Artık canına tak ettiği ve karanlığa meydan okumaya karar verdiği bir gece odasına, kusursuz bir gökyüzünden, muhteşem takım yıldızlarının arasından bir misafir çıkıp geliyor. Karanlığın birebir kendisi olan bu misafir, Orion’un kendisinden korkmaması için onu birlikte bir maceraya davet ediyor. Ve böylece Orion’un karanlık olduğu için korku duyduğu her yere yolculuğa başlıyorlar. Karanlık, bu yerlerin aslında ne kadar eğlenceli olabileceğine dair Orion’u rahatlatmaya çalışıyor, onu karanlıkta ortaya çıkan seslerin, görüntülerin sihirli dünyasıyla tanıştırıyor.

Orion için hiç de kolay olmayan bu yolculuk onu korkularından kurtarabilecek mi? Karanlıkla barışmak sandığı kadar zor olacak mı? Gecenin bir vakti gelen davetsiz misafir Karanlık, Orion’un sorularına ve endişelerine çare bulabilecek mi? Bunlar da okuyuculara sürpriz kalsın. Karanlıktan korkan bir çocuğun karanlıkla barışmasını, ondan korkmamasını ve farklı bir bakış açısı geliştirmesini sağlayacak bir düşünce fırsatı yaratması açsısından oldukça faydalı bir kitap olabilir.

Kitabın yine yazar Emma Yarlett’e ait oldukça renkli ve güzel çizimlerine ek olarak, aralarda ansızın karşınıza çıkan hareketli sayfalar ise okumayı daha da eğlenceli hale getiriyor. Ancak her ne kadar eğlenceli bir okuma sunsa da, karanlıktan korkmayan çocuklar için yoktan korku var edebilme riski de var. Bu nedenle karanlıkla derdi olan çocuklar için daha uygun bir kitap diyebiliriz.

Keyifli okumalar…

Ebeveynlere Faydacı Puanlama:

  • Görsellik: 5 puan. Konuyu eğlenceli bir şekilde yansıtan çizimlere sahip.
  • Hikâye: 4 puan. Belli bir korkuyla yüzleşebilmek adına çocuklara güzel bir hikâye sunuyor.
  • Eğitici/Öğretici Nitelik: 5 puan.
  • Hayal Gücü Gelişimi: 4 puan. Kitap kahramanının hayal dünyasıyla özdeşleşme fırsatı yaratıyor.
  • Kültürel Gelişim: 4 puan.

  • Orion ve Karanlık
  • Yazar: Emma Yarlett
  • Çizen: Emma Yarlett
  • Baskı Yılı: Şubat 2017
  • Sayfa Sayısı: 32 Sayfa
  • Yayınevi: Redhouse Kidz
Aynur Kolbay
Latest posts by Aynur Kolbay (see all)
Vinkmag ad

Read Previous

Kitap atölyesinin çalışmalarını belediye feshetti

Read Next

Seçimi Kaybetme Hikâyesi: What Happened?

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Lütfen gördüğünüz rakamları bitişik olarak yazınız! *