Kitap Eki editörlerinin kitap incelemeleri takipçilerimize fikir vermeye devam ediyor. Sitemizde her gün yer alan kitap incelemelerini sizlerle liste halinde paylaşmaya devam edeceğiz.
Bu listemizde editörlerimizin incelediği farklı türlerde kitaplar yer alıyor. Okuduğunuz belli bir tür varsa ve bunun dışına çıkma vakti geldiğini düşünüyorsanız listemize bakmanızda fayda var.
1. Buzul Çağı – Nicolas de Crecy
Zülfikar Yamaç’ın incelemesi için TIKLAYINIZ
Bir buzul çağı insanlığı yeniden ziyaret etseydi ve geçmişimize dair bütün izleri ortadan kaldırsaydı? Nicolas de Crecy bu fikri Buzul Çağı adlı çizgi romanında hayata geçiriyor.
2. Turing’in Hezeyanı – Edmundo Paz Soldan
Doğuş Sarpkaya’nın incelemesi için TIKLAYINIZ
Turing’in Hezeyanı’nda, darbe marifetiyle iktidara gelen hükümetlerin yarattığı terör ortamı ve neoliberal politikalar sonucu gün geçtikçe yoksullaşan, yaşam alanları sınırlandırılan insanların hikâyesi anlatılıyor.
3. İlmekler – Kate Evans
Doğuş Sarpkaya’nın incelemesi için TIKLAYINIZ
İngiliz yazar ve çizer Kate Evans, Avrupa değerlerinin ardına gizlenmiş kültürel ırkçılığı gözler önüne serdiği eseri İlmekler: Mülteci Krizinden Bir Kesit’te, Avrupa kültürü fikrinin nasıl bir dışlama pratiğini desteklediğini dile getiriyor.
4. Tütüncü Çırağı – Robert Seethaler
Gökçesu Özgül’ün incelemesi için TIKLAYINIZ
Kısa sürede akıcı dili, duru ve sakin anlatımı ile okuyucuyu etkisi altına alabilen Tütüncü Çırağı dokunaklı ve kuvvetli hikayesi ile de zihinlerimizde yer etmeye aday.
5. Hâlâ Şafakta Geliyorlar Angela – Güray Öz
Ayşegül Tözeren’in incelemesi için TIKLAYINIZ
Güray Öz, kitaplardan, özellikle de edebiyat kitaplarından yola çıkarak, toplumsal ve politik sözünü söylüyor. Yazdıkları 12 Eylül’ün ardından gelen sürgün ruhuna, göçmenliğe, göçebeliğe kadar uzanıyor.
6. Başkanın Öldürüldüğü Gün – Necib Mahfuz
Zülfikar Yamaç’ın incelemesi için TIKLAYINIZ
Başkanın Öldürüldüğü Gün isimli romanda toplumun yaşadığı zorlukların yanında yaşam alışkanlıklarına dair de ipuçları görüyoruz. Bize tanıdık gelecek aile hayatları olduğunu görüyoruz.
7. Beni Asla Bırakma – Kazuo Ishiguro
Nalan Arman’ın incelemesi için TIKLAYINIZ
Beni Asla Bırakma‘da daire şeklinde bir zaman akışı var. Lirik ben Kath, olayları anlatmaya başladığında otuz bir yaşında ve on bir yıldır bakıcılık yapıyor, yani on bir yıldır bütün çocukluğunu birlikte geçirdiği arkadaşlarından ayrı.
8. Açık Deniz Kenarında – August Strindberg
Leyla Öztürk’ün incelemesi için TIKLAYINIZ
Aslında Açık Deniz Kenarında için tiyatro yazarlığı yapan Strindberg ile şiirleriyle bilinen Necatigil’in ikincil işlerinin kesiştiği muazzam bir yetkinlik örneği de diyebiliriz.
9. Beyaz Geceler – Fyodor Mihayloviç Dostoyevski
Aslı Cansız’ın incelemesi için TIKLAYINIZ
Beyaz Geceler, dili, dokusu, yapısı tek kelimeyle mükemmelliğe aday bir başyapıt. Adıyla müsemma bir öykü. Okumalı, okunmalı, tanınmalı, üzerine konuşulmalı.
10. Uyurgezer Bir Gölge – Serkan Türk
Melih Yıldız’ın incelemesi için TIKLAYINIZ
Serkan Türk, bir önceki öykü kitabında olduğu gibi Uyurgezer Bir Gölge’ye de yine bir tren öyküsü ile başlıyor ve insan ruhunun derinliklerine inen, nakış işler gibi ustaca kaleme aldığı birbirinden güzel öyküler ile devam ediyor.
- Netflix Türkiye mayıs programı belli oldu - 23 Nisan 2022
- Halsey’den İstanbul konseri - 23 Nisan 2022
- Sepultura Türkiye’ye geliyor - 23 Nisan 2022
FACEBOOK YORUMLARI