Kitapçıya gittiğimde hangi romanı almalıyım diyenlere 11 öneri

Soğuk havalar kapısını aralamışken içimizi ısıtacak romanları okumanın vakti artık geldi. Kitap Eki olarak kitapları sadece kapağına bakarak almanızı hiç istemeyiz. Kapak tasarımlarının da ne kadar önemli olduğu bir yana dursun asıl olan kitabın içeriğinin okuyucuya ne sunduğu.

Bugünlerde roman okumak istiyorum diyen okuyucularımız için daha önce incelediğimiz kitaplardan bir liste hazırladık. Tam da bir roman almak üzere hazırlık içerisindeyseniz 11 kitaplık bu listemize göz atmanızda fayda var.

1. Gerisi Pek Mühim Değil – Onur Güzeldiyar

Derya Doğan’ın incelemesi için TIKLAYINIZ

Sokağı, edebiyatla dile getiren, birbirine kenetlenen cümlelerle hayalinizde değil, gözünüzün önünde bir farkındalık dünyası yaratacak, okunması tavsiye bir ilk roman.

2. Fındık Kabuğu – Ian McEwan

Doğan Yalçın’ın incelemesi için TIKLAYINIZ

Konusuna yabancı olmasak da, karakterleri, oluşturduğu yer yer eğlenceli ve yer yer kara mizahi dili ve atmosferi ile McEwan kendine has üslubunu koruduğunu söyleyebiliriz. Her şekilde kendini okutabilen bir roman…

3. Paldır Küldür – Kurt Vonnegut

Gökçen Çiflik’in incelemesi için TIKLAYINIZ

Paldır Küldür’de insanlığın asırlar boyunca sorulan sorularına cevaplar arıyor Kurt Vonnegut. Yoldaşlık deneyimi, insan olmak, barış ve savaş, ölüm ve yalnızlık gibi kavramlar nerede başlıyor ve bitiyor?

4. İstanbul İstanbul – Burhan Sönmez

Sezen Eylül Doğru’nun incelemesi için TIKLAYINIZ

Türkçe edebiyatın siyasi romanlarında işkence ve mahpusluk izleklerine aşina olsak da bu romanın üstüne eğildiği esas, acı karşısında insan ve bu hapsedilmiş insanın zihni.

5. Paramparça – Mehmet Atilla

Gökçesu Özgül’ün incelemesi için TIKLAYINIZ

Akıcı, bizi insan hayatlarında bir noktadan diğerine sürükleyen, zaman zaman merak ettiren bu roman hem edebi anlamda kıymetli hem de aynı zamanda Türkiye’nin bir dönemine tanıklık etme fırsatı veriyor.

6. Japon Sevgili – Isabel Allende

Abdullah Ezik’in incelemesi için TIKLAYINIZ

Şilili yazar Isabel Allende, Türk okur tarafından ve değer gören bir isim. Can Yayınları’ndan İnci Kut çevirisiyle yayımlanan son romanıyla da kendi çizgisini devam ettiriyor.

7. Filin Yolculuğu – Jose Saramago

Leyla Öztürk’ün incelemesi için TIKLAYINIZ

Nobel Ödüllü Saramago ülkemizde daha çok ‘Körlük’ ve ‘Görme’ isimli romanlarıyla öne çıkar. Bahse konu ‘Filin Yolculuğu’ ise ölümünden kısa bir süre önce hasta yatağında kaleme aldığı son hikayesi olmuş.

8. Aradaki Nehir – Ngũgĩ wa Thiong’o

Gün Çağ Aydın’ın incelemesi için TIKLAYINIZ

‘Aradaki Nehir’ sömürgeciliğin ilk adımlarının tasviridir. Hem dini hem ekonomik yönden insanları etkisi altına alan sömürgecilik, “kaleyi” içten zapt etmektedir. Dini inanışlar devreye girer ve artık insanlar birbirine düşmanlaşır.

Kenyalı yazar Thiong’o bu romanında kendi halkının ve beyaz adamın arasında geçen çetin mücadeleyi ve dini değerlerin önemli bir etkileyiciliğinin olduğunu bu kitapta akıcı bir dille anlatmış.

9. Saten Ada – Tom McCarthy

Doğuş Sarpkaya’nın incelemesi için TIKLAYINIZ

McCarthy, kötülüğün, kokuşmuşluğun ve zulmün üstünün parlak ve yumuşak bir kumaşla kapatılmasını;  bedenimizi, ruhumuzu saran bu aldanışın tutsaklığımızı yaratan bir prangaya dönüşmesini anlatıyor.

10. Gölgesinde – Irmak Zileli

Leyla Öztürk’ün incelemesi için TIKLAYINIZ

Keyifle okuyacağınıza inandığım bu romanı okurken yazarın şu cümlesini aklınızdan çıkarmayın derim; “Birimizin hayatı binlercemize aittir…”

11. Ana – Maksim Gorki

Aydoğan Melih Horasan’ın incelemesi için TIKLAYINIZ

Dünya Klasikleri arasından Rus Edebiyatı’nı vazgeçilmez kılan eserlerden bir tanesi. Hayatta durduğu yeri yoklamak isteyenler için kusursuz bir eser.

Vinkmag ad

FACEBOOK YORUMLARI

Yorum

Read Previous

Çocuklara Patik Yapıyorum Bugünlerde

Read Next

Üç Başlı Ejderha

One Comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Lütfen gördüğünüz rakamları bitişik olarak yazınız! *