Kitap Eki listelerinde takipçilerimize nitelikli kitapları tavsiye etmeye önem veriyoruz. Hazırlamış olduğumuz ilk romanlar listesinde yazarların ele aldıkları hikayeler oldukça ilgi çekici. Kurgularının sürükleyici olmasıyla beraber kullanılan dil de okuru kitabın sayfalarında heyecanlı bir seyahate çıkarıyor.
İstanbul Kitap Fuarı’yla birlikte kitap dünyası ciddi bir hareketlilik yaşıyor. Kitapseverler akın akın kitap fuarını ziyaret ediyor. Hazırlamış olduğunuz okuma listelerinde farklı kitaplara da yer açmayı düşünürseniz yazarları tarafından kaleme alınan bu ilk romanlara da bir göz atmanızı tavsiye ederiz.
1. Güneş’in Katli – Memet Türkkan
La Kitap |
2. İskandil – Mehmet Atilla
DeliDolu Yayınları |
3. Sibop – Başar Başarır
Can Yayınları |
A. Ömer Türkeş’in incelemesi için TIKLAYINIZ
Gerçekten de kafiyeli, ritim tutturan ve yüksek sesle okunmaya uygun bir metin çıkarmış “Sibop”ta. Gündelik dilde yaşayan sözcükleri -çarpıtılmış halleriyle ve argosuyla birlikte- bütün zenginliği ile kullanıyor. Başar Başarır, dil ve üslubun hikayenin üzerine çıktığı ya da hikayeyi daha vurucu kıldığı “Sibop” ile roman kariyerine çok iyi bir başlangıç yapmış.
4. Sahra 1911 – Ayşe Övür
Remzi Kitabevi |
Sevrin Uysal Kandemir’in incelemesi için TIKLAYINIZ
Çölün her şeyi yutan gizinin içerisine sıkışıp kalmış insanları… Seferbey’in veda mektubu… Her şeye rağmen umudun gücü… Sahra 1911’den etkilenmemek olası değil…
5. Gerisi Pek Mühim Değil – Onur Güzeldiyar
İthaki Yayınları |
Derya Doğan’ın incelemesi için TIKLAYINIZ
Sokağı, edebiyatla dile getiren, birbirine kenetlenen cümlelerle hayalinizde değil, gözünüzün önünde bir farkındalık dünyası yaratacak, okunması tavsiye bir ilk roman.
6. Mevsim Yas – Mehtap Ceyran
Sel Yayıncılık |
Leyla Öztürk’ün incelemesi için TIKLAYINIZ
Roman, Batman’da 2000’li yıllarda öğretmenlik yapan Zehra’nın, bir gün posta kutusuna konan isimsiz bir mektup ve en yakın arkadaşlarından Taha’nın kaybolması üzerine odasında bulduğu günlüğü arasında kendini bulma hikayesi olarak çerçevelenmiş.
7. Hepsi Bu – Ayşen Beyazıt Melik
Ayrıntı Yayınları |
Ayşen Bayazıt Melik sade ve akıcı bir dille kaleme alınmış romanında okurlara “korkmayın, her şey düzelecek, yeter ki hayatı unutacak kadar şaka yapabilin” diye seslenerek, bugün içinde yaşadığımız dünyanın insanlar üzerindeki kötücül etkisini yatıştırmaya çalışıyor.
Ayşen Bayazıt Melik romanında bir balkona çıkıyor, aşağı sarkıyor, ama düşmeyeceği konusunda ne okura ne de kendisine garanti verebiliyor. Balkonun yüksekliği okurun durumuna bağlı biraz da… Okurun başı dönmezse aşağı bakabilir, yani okumaya devam edebilir. Düşüp de ölmezse şayet şakanın tam içinde olduğu anlamına gelir. Gerilimi yüksek, ironinin yer yer kara mizaha yerini bıraktığı kuvvetli bir roman…
8. Gündönümü – Kerim Özcan
İletişim Yayınları |
9. 4 Hane 1 Teslim – Eyüp Aygün Tayşir
İletişim Yayınları |
Doğan Yalçın’ın incelemesi için TIKLAYINIZ
Bu coğrafyanın hüznü her zaman sevincini bastırmayı bilmiştir. Bu Anadolu topraklarında hüzün yıllar boyu devam ederken, bir toplumun yaşantısını, bireylerin birbirlerine ve zamana karşı direnmelerini hep tahakküm altına almıştır. Yazar bu kitabıyla; bir ailenin hüznünü ele alırken, bu aile hüznüne paralel olan toplum hüznünü de unutmuyor, irdeliyor, deşiyor ve dile getiriyor.
- Netflix Türkiye mayıs programı belli oldu - 23 Nisan 2022
- Halsey’den İstanbul konseri - 23 Nisan 2022
- Sepultura Türkiye’ye geliyor - 23 Nisan 2022
FACEBOOK YORUMLARI