Lavinia Petti ve Nermin Yıldırım’dan Unutmak Üzerine Bir Söyleşi

Unutmanın yazarı Lavinia Petti ve Nermin Yıldırım 10. İTEF – İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali kapsamında düzenlenen “Unutmak: Lütuf mu Lanet mi?” başlıklı söyleşide bir araya geliyor.

Unutmanın yazarı Lavinia Petti, Nermin Yıldırım ile 10. İTEF – İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali kapsamında düzenlenen “Unutmak: Lütuf mu Lanet mi?” başlıklı söyleşide bir araya geliyor. Moderatörlüğünü Seray Şahinler Demir’in üstlendiği söyleşi 7 Mayıs Pazartesi akşamı 19.00’da İtalyan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Türkiye’de Timaş etiketiyle yayınlanan Sis Hırsızı adlı romanıyla uluslararası pek çok ödül kazanmış İtalyan yazar Lavinia Petti, geniş bir okur kitlesinin severek takip ettiği Nermin Yıldırım ile ikisinin de yazarken merkeze koyduğu unutmak ve hatırlamak üzerine konuşacak. 10. İTEF – İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali kapsamında düzenlenen söyleşide İtalyanca-Türkçe simultane çeviri yapılacak.

Lavinia Petti

Lavinia Petti Kimdir?

Lavinia Petti 1988 yılında Napoli’de doğdu. Uzun süre yurt dışında, özellikle Londra’da yaşamasına rağmen halen doğduğu kente sevdalı olduğunu dile getirir. Il ladro di nebbia (Sis Hırsızı) ilk romanıdır. Yazmaya ve edebiyata olan tutkusunun yanı sıra dünyayı gezmeyi de seven yazar, akademik çalışmalarını da bu yolla geliştirmiştir. İngiliz dili ve edebiyatı eğitimini Lewis Carrol’un kullandığı ve yarattığı dildeki harika ifadeler üzerine bir tezle tamamladıktan sonra Napoli Doğu Araştırmaları Enstitüsü’nde İslam araştırmaları alanında çalışmıştır. Sinema üzerine yazılar yazan Petti, durmuş saatler koleksiyonuna sahiptir. Premio Tabula Fati, Premio Robot, Premio Book’s Bar, Scrittura Giovane ödüllerine layık görülmüştür.

Okuma önerisi!

Israrı Kanadında – Figen Alkaç

Mehmet Fırat Pürselim’in incelemesi; “Yorgun Kelimelerin Kitabı
yazının tamamını okumak için TIKLAYINIZ

Kitap bu topraklarda bin yıllardır yaşayan insanların, yabancı – aidiyetsiz hissettirilmelerinin öyküleri olarak okunabilir.

Vinkmag ad

FACEBOOK YORUMLARI

Yorum

Read Previous

7. Fakir Baykurt Öykü Ödülü’nün sahibi Figen Alkaç oldu

Read Next

Oyunbozan Polisiyelerin Yazarı: Wolfgang Schorlau

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Lütfen gördüğünüz rakamları bitişik olarak yazınız! *