Mühendisliği şiir ile buluşturan Laf uygulaması

Emre Şahiner tarafından geliştirilen Laf uygulamasının temel amacı şiiri kalıplaşmış düşüncelerden çıkarıp, insanların günlük hayatına sokmak.

Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Programı üçüncü sınıf öğrencisi Emre Şahiner, şiir severler için duygu-renk eşleşmesi içeren bir uygulama tasarladı.

Emre Şahiner tarafından geliştirilen “Laf” uygulamasının temel amacı şiiri kalıplaşmış düşüncelerden çıkarıp, insanların günlük hayatına sokmak. Uygulama kullanıcılarına var olan şiirleri okumanın yanında, kendi şiirlerini yazmalarına da fırsat sağlıyor. “Laf” uygulamasında her şiir ve şair bir renk ile tasvir ediliyor. Uygulama renk parametresi ile o gün kendinizi hangi renk hissediyorsanız, size uygun olan şiir/şair önerileri sunuyor.

Temel yapının üzerine eklenen renk parametresi ile her şiir ve şairin bir renk ile tasvir eden uygulamada, o anki duygu durumunuza göre profilden bir renk seçip tüm uygulamayı o renge dönüştürebiliyorsunuz. Laf, kullanıcılarının renk seçimi ve şiir okuma hareketlerini takip ediyor ve zamanla kullanıcısı hakkınızda anlamlı bir veri elde etmeye başlıyor. Kullanıcının sonraki seçimleri ve günlük şiir önerileri de bu analizler üzerine şekilleniyor.

Laf uygulamasına Sabancı Üniversitesi’nden destek

“Laf” uygulaması, aynı zamanda Sabancı Üniversitesi’nin yaratıcı ve yenilikçi projeler geliştirmeyi hedefleyen lisans öğrencilerine sunduğu destek programı SU-ASSET tarafından destekleniyor. Şahiner, SU-ASSET’ten aldığı fon desteği ile uygulamanın renk şeçimi ve analiz algoritmasını geliştirmeyi hedeflediğini belirtti.

Ocak ayında App Store ve Google Play’de yayınlanan Laf uygulaması, kısa sürede App Store’da kendi kategorisinde 24. sıraya kadar yükseldi.

Laf uygulamasının indirme bağlantıları,

App Store -> https://goo.gl/1vP5Nf
Google Play -> https://goo.gl/iM1KiG
Instagram sayfası -> www.instagram.com/laf.official       

Emre Şahiner kimdir?

Emre Şahiner, Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Programı üçüncü sınıf öğrencisi. Zamanının çoğunda yeni projeleri ve fikirleri üzerine çalışıyor. Son 1.5-2 yıldır kendini front-end development ve UI/UX konuları üstünde geliştiren Şahiner, şu anda ayrıca Hollanda’daki bir sağlık kuruluşu için randevu sistemi uygulaması geliştiriyor.

SU ASSET Programı hakkında

Sabancı Üniversitesi ASSET (Arts, Social Sciences, Entrepreneurship & Technology) projeleri öğrencilerimizin, başta Collaboration Space olmak üzere üniversitemizdeki laboratuvar, atölye ve çalışma alanlarını kullanarak yaratıcı ve yenilikçi projeler geliştirmeleri amacıyla oluşturulmuş bir destek programıdır. ASSET projelerinin çıktısı öğrencilerin geliştireceği bir ürün veya hizmet olmalıdır.

Okuma önerisi!

Görmek – José Saramago

Doğuş Sarpkaya’nın incelemesi; “Görmek İçin Bakmak”
yazının tamamını okumak için TIKLAYINIZ

Saramago Körlük’te yarattığı tedirgin edici ve umutsuz dünyadan rahatsız olmalı ki, Körlük’ün devam kitabı da sayılabilecek Görmek’te daha umutlu bir hava çizer.

Vinkmag ad

FACEBOOK YORUMLARI

Yorum

Read Previous

Ödüllü yazar Nurcan Baysal’dan “O Sesler”

Read Next

İbrahim Varlı’nın yeni kitabı Hegemonya Savaşı

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Lütfen gördüğünüz rakamları bitişik olarak yazınız! *