İki sevilen yazar, Nermin Yıldırım ve Hakan Bıçakcı, 18 Aralık Salı akşamı 19.00’da Akaretler’de bulunan Minoa’da düzenlenen söyleşide edebiyatseverlerle buluşacak.
Yeni romanı Misafir’i hep kitap logosuyla yayımlayan Nermin Yıldırım, Hakan Bıçakcı ile yapacağı “Çağımızın Yan Etkileri ve Edebiyat” başlıklı söyleşinin ardından okurları için kitaplarını da imzalayacak.
Nermin Yıldırım, hep kitap logosuyla okurlarına ulaştırdığı yeni romanı Misafir’de buruk, muzip ve her şeye rağmen ümit dolu bir hikâyeyi o derin anlatımıyla, incelikle ve şefkatle dokuyor. Daha önce beşinci romanı Dokunmadan’ı ve Unutma Beni Apartmanı ile Rüyalar Anlatılmaz romanlarının yeni basımlarını da hep kitap logosuyla okurlarına ulaştıran Yıldırım’ın, Saklı Bahçeler Haritası adlı romanının yeni baskısı da hep kitap tarafından yayımlandı.
Hakan Bıçakcı’nın hazırladığı, hem yazar adayları hem de okurlar için benzersiz bir kaynak olan Uydurmanın İncelikleri: Kurmaca Üzerine Kişisel Yaklaşımlar ise, hep kitap’ın “Atölye” serisinde yer alıyor. Bıçakcı’nın yazmaya dair sorularını yanıtlayan Türkçe edebiyatın güçlü kalemlerinin arasında Nermin Yıldırım da bulunuyor. Nermin Yıldırım ve Hakan Bıçakcı, “Çağımızın Yan Etkileri veEdebiyat” başlıklı söyleşi için 18Aralık 2018 Salı akşamı 19.00’da Minoa’da bir araya gelecekler.
MİSAFİR
Nermin Yıldırım bu kez, garip bir Ev’in; hemşirelerin “abla”, hastaların “misafir”, başhekimin “baba” diye adlandırıldığı, her geçen gün daha katı kurallarla yönetilen tuhaf ama bir yandan da çok tanıdık bir akıl hastanesinin kapılarını aralıyor. Biri ev sahibi, diğeri misafir, biri genç, diğeri yaşlı, biri geçmişe, diğeri geleceğe bakan Esin ve Rikkat’ten hareketle, içeridekilerin ve dışarıdakilerin, tek tek çıldırmaktan vazgeçip topluca delirenlerin buruk, muzip ve her şeye rağmen ümit dolu hikâyesini anlatıyor. Misafir, normalini yitirmiş, çokça incinmiş, bolca incitmiş bir dünyada, kırılmış hayallerin, ertelenmiş sevgilerin, hakkıyla yaşanamamış ömürlerin ortasında, kendine sığınacak yer arayanların romanı… Yıldırım, sızının ve şifanın hikâyesini, o derin anlatımıyla, incelikle, şefkatle dokuyor.
NERMİN YILDIRIM KİMDİR?
Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın Yayın Bölümü’nden mezun oldu. Çeşitli gazete ve dergilerde muhabir, editör ve köşe yazarı olarak çalıştı. İlk romanı Unutma Beni Apartmanı 2011 senesinde (DK – hep kitap, 2017) yayımlandı. Onu Rüyalar Anlatılmaz (DK, 2012 – hep kitap, 2017), Saklı Bahçeler Haritası (DK, 2013 – hep kitap, 2018), Unutma Dersleri (DK, 2015) izledi. 2017’de hep kitap tarafından yayımlanan Dokunmadan adlı romanıyla Dünya Kitap 2017 Yılın Telif Kitabı Ödülü’ne layık görüldü. Son romanı Misafir 2018’de hep kitap tarafından yayımlandı. Romanları Sırpça, Bulgarca, Çince, Arapça, Lehçe, Azerice, Makedonca gibi dillere çevrilen Yıldırım, uluslararası yazar programlarına konuk olarak, 2013 kışını Köln Kültür Dairesi’nin davetiyle Köln’de, 2015 sonbaharını Şanghay Yazarlar Derneği’nin davetiyle Çin’in Şanghay kentinde geçirdi. Murathan Mungan’ın Kadınlar Arasında (Metis, 2014) adlı öykü seçkisi başta olmak üzere çok sayıda edebiyat seçkisinde yer aldı.
UYDURMANIN İNCELİKLERİ
Hakan Bıçakcı’nın hazırladığı Uydurmanın İncelikleri: Kurmaca Üzerine Kişisel Yaklaşımlar kitabı, hep kitap’ın, yazarın koçu olmak, kendi yazarlık hikâyesiyle başka yazarların yoluna ışık tutmak isteyenleri buluşturan Atölye serisi kapsamında okurlara ulaşıyor. Başar Başarır, Doğu Yücel, Fuat Sevimay, Hakan Günday, İsmail Güzelsoy, Jale Sancak, Mahir Ünsal Eriş, Mario Levi, Mine Söğüt, Murat Özyaşar, Müge İplikçi, Nermin Yıldırım, Seray Şahiner, Yavuz Ekinci… Kimi yazacaklarını önceden kalem kalem planlamayı seviyor, kimi akışına bırakmayı. Kimi ne anlattığına önem veriyor, kimi nasıl anlattığına. Kimi karakteri üstün görüyor, kimi olay örgüsünü. Kimi zaman zaman yazar tıkanması yaşıyor kimi içinden taşan yazma dürtüsünü kontrole alma ihtiyacı hissediyor… Hepsinin kitaplarını büyük bir haz alarak okusak da aslında her biri birbirinden farklı, bazen de birbirinin tam zıddı. Türkçe edebiyatın güçlü kalemleri bu defa Hakan Bıçakcı’nın hazırladığı soruları yanıtlıyor.
Dünya edebiyatından örneklerle, teorik ipuçlarıyla ve en önemlisi yazarların samimi cevaplarıyla eşsiz bir kitaba dönüşen Uydurmanın İncelikleri, sadece yazmak isteyenler için değil, sevdikleri yazarların çalışma odalarına girip etrafa şöyle bir göz atmak isteyenler için de olağanüstü bir kaynak!
HAKAN BIÇAKCI KİMDİR?
Hakan Bıçakcı 1978’de İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra 1996 yılında üniversite eğitimi için Ankara’ya gitti. 2001’de Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitirerek İstanbul’a döndü. İlk romanı Romantik Korku 2002’de yayımlandı. Çeşitli dergi ve gazetelerde edebiyat, sinema, popüler kültür konulu yazıları ve öyküleri yayımlandı.
Apartman Boşluğu Arnavutçaya (2009), Arapçaya (2010), Bulgarcaya (2011), İngilizceye (2012), Romenceye (2013) ve Çinceye (2015) çevrildi. Karanlık Oda İtalyancaya (2015) çevrildi. Boş Zaman Bulgarcaya (2016) çevrildi.
- Netflix Türkiye mayıs programı belli oldu - 23 Nisan 2022
- Halsey’den İstanbul konseri - 23 Nisan 2022
- Sepultura Türkiye’ye geliyor - 23 Nisan 2022
FACEBOOK YORUMLARI