Kitap Eki olarak iyi kitapları takipçilerimizle buluşturmaya çalışıyoruz. Listelerimizde genellikle incelemelerini yaptığımız kitaplara yer vermeyi önemsiyoruz. Listelerde yer alan kısa açıklamalardan ziyade daha geniş bir incelemeye ihtiyaç duyuyorsanız, listelerimiz sizi inceleme yazılarına yönlendiriyor.
İşledikleri konularla dikkat çeken 7 kitabı okuma listenize eklemenizi öneriyoruz. Listemizi inceledikten sonra bu 7 kitabı mutlaka okumak isteyeceksiniz.
1. Sessiz Kalma – Angie Thomas
Perge Dündar’ın incelemesi için TIKLAYINIZ
Amerika’daki siyahi bir genç kızın, ailesinin ve yaşadıkları mahallenin ayrımcılık ve şiddet ile olan mücadelesini anlatıyor Sessiz Kalma…
2. Paramparça – Mehmet Atilla
Gökçesu Özgül’ün incelemesi için TIKLAYINIZ
Akıcı, bizi insan hayatlarında bir noktadan diğerine sürükleyen, zaman zaman merak ettiren bu roman hem edebi anlamda kıymetli hem de aynı zamanda Türkiye’nin bir dönemine tanıklık etme fırsatı veriyor.
3. Bir Kadının Penceresinden – Oktay Rifat
Ayşegül Gezgin’in incelemesi için TIKLAYINIZ
Ünlü şair Oktay Rifat’ın kaleme aldığı üç romandan biri olan Bir Kadının Penceresinden, edebiyat severleri fazlasıyla tatmin edecek ölçüde güçlü bir eserdir.
4. Haydut – Robert Walser
Arda İcil’in incelemesi için TIKLAYINIZ
Haydut beş parasız biridir; değer bilmeyen ve dış dünyadan soyutlandırılmış, toplum dışına itilmiş ve toplum normlarına uymayıp, ütopik kural ve düşler kuran hümanist ve sosyalist biridir. Bern’deki sokaklarda adeta ‘’Yaşasın Komünizm!’’ der, bütün kural ve ideolojilere meydan okur… İnsan zihninin, bedeninin ve özgürlüklerinin toplum normlarına göre oluşturulmuş kurallarla sınırlanamayacağı düşüncesindedir… Burjuva toplum düzenine, kapitalist yapıya bir başkaldırıdır haydut…
5. Saldırı – Yasmina Khadra
Rasih Korkmaz’ın incelemesi için TIKLAYINIZ
Yasmina Khadra’nın yaklaşık olarak 40 dile çevrilmiş olan romanı “Saldırı”, Ortadoğu coğrafyasının kanayan yarası olan Filistin sorununu irdeliyor.
6. Aşk ve Öbür Cinler – Gabriel García Márquez
Gökçesu Özgül’ün incelemesi için TIKLAYINIZ
Marquez eserin tümünde bağnazlığın nelere yol açtığını sarsıcı bir şekilde önümüze koyar. Kara bağnazlık rüzgarı tüm kötücül yanlarıyla rüzgarını estirir.
7. Görmek – José Saramago
Doğuş Sarpkaya’nın incelemesi için TIKLAYINIZ
Saramago Körlük’te yarattığı tedirgin edici ve umutsuz dünyadan rahatsız olmalı ki, Körlük’ün devam kitabı da sayılabilecek Görmek’te daha umutlu bir hava çizer.
- Netflix Türkiye mayıs programı belli oldu - 23 Nisan 2022
- Halsey’den İstanbul konseri - 23 Nisan 2022
- Sepultura Türkiye’ye geliyor - 23 Nisan 2022
FACEBOOK YORUMLARI