Her ay yeni kitaplar yayımlansa da kitapseverler, okuma listelerini sadece yenilere göre değil niteliklerine göre bir liste hazırlamayı tercih ediyor. Kitap Eki olarak şimdiye kadar dikkat çeken kitapların incelemeleri yayınlamaya özen gösterdik.
13 kitaplık hazırladığımız listede bulunan romanların işledikleri konu itibariyle dikkatinizi çekeceğini düşünüyoruz. Okuma listelerinizde kendisine yer bulacağını düşündüğümüz 13 romanı dikkatinize sunuyoruz.
1. Paris Köylüsü – Louis Aragon
A. Ömer Türkeş’in incelemesi için TIKLAYINIZ
Kitap dört bölümden oluşuyor. İlk bölümde, Sürrealist ressam André Masson’a ithaf edilen “Bir Modern Mitolojiye Önsöz” başlıklı metinde, Aragon bu kitabın arkasındaki düşünsel temelleri, varoluş duygusunun büyüleyiciliğini yakalama niyetini ortaya koymuş. Ardından gelen “Opera Pasajı” ve “Buttes-Chaumont’da Tabiat Duygusu” adlı bölümlerde anlatıcının sürrealist gözlüklerle yaptığı Paris gezilerinin izlenimleri yer alıyor.
2. Senin de Canın Yanacak – Önay Yılmaz
Perge Dündar’ın incelemesi için TIKLAYINIZ
Destek Yayınları’ndan çıkan gerilim polisiye türündeki Senin de Canın Yanacak özellikle aksiyonlu sonuyla size heyecanlı bir okuma vaat ediyor.
3. Dokunmadan – Nermin Yıldırım
Doğan Yalçın’ın incelemesi için TIKLAYINIZ
Nermin Yıldırım, hala merhameti, vicdanı, duyarlılığı, toplumsal sorunları dert edinecek, herkesin sustuğu bugünlerde bas bas bağıracak nadide yazarlardan biridir.
4. Sibop – Başar Başarır
A. Ömer Türkeş’in incelemesi için TIKLAYINIZ
Başar Başarır, dil ve üslubun hikayenin üzerine çıktığı ya da hikayeyi daha vurucu kıldığı “Sibop” ile roman kariyerine çok iyi bir başlangıç yapmış.
5. Taksim Bahçesi – Murat Arda
Elif Şahin Hamidi’nin gerçekleştirdiği söyleşi için TIKLAYINIZ
Murat Arda’nın ikinci romanı “Taksim Bahçesi”, kelimenin tam anlamıyla bir kara kitap denemesi. Arda, toplumcu bir perspektife oturttuğu bu romanda, fantastik unsurlarla gerçekçiliği yan yana getiriyor.
6. Teknik Çağında Dua Etmeyi Öğrenmek – Gonçalo M. Tavares
Doğan Yalçın’ın incelemesi için TIKLAYINIZ
Teknik Çağında Dua Etmeyi Öğrenmek; kendi çağımızı, psikolojik durumumuzu, kişisel ihtiraslarımı, egomuzu ve içimizdeki kötücül ruhu anlatıyor.
7. Batık Krediler – Petros Markaris
Doğuş Sarpkaya’nın incelemesi için TIKLAYINIZ
Kitabı okurken katil kim sorusuna odaklanmak yerine cinayetlerin sebebine yoğunlaştığınızı hissediyorsunuz. Petros Markaris’i güçlü bir yazar yapan şey bu sanırım.
8. Klein ve Wagner – Herman Hesse
A. Ömer Türkeş’in incelemesi için TIKLAYINIZ
Kısa roman formatında yazdığı “Klein ve Wagner”de Heman Hesse, zimmetine geçirdiği para ile ailesini ve ülkesini terk eden bir adamın iç hesaplaşmasını anlatıyor.
9. Varoş – Mustafa Yurthan
Bora Murat Pektaş’ın incelemesi için TIKLAYINIZ
Mustafa Yurthan Varoş’da monologla diyaloğu bir arada götürerek zor ama cesur bir anlatım biçimi deniyor.
10. Saldırı – Yasmina Khadra
Rasih Korkmaz’ın incelemesi için TIKLAYINIZ
Yasmina Khadra’nın yaklaşık olarak 40 dile çevrilmiş olan romanı “Saldırı”, Ortadoğu coğrafyasının kanayan yarası olan Filistin sorununu irdeliyor.
11. Almayer’in Sırça Köşkü – Joseph Conrad
A. Ömer Türkeş’in incelemesi için TIKLAYINIZ
Joseph Conrad, ilk romanı “Almayer’in Sırça Köşkü”nde Borneo’da yaşayan Hollandalı bir tüccarın zenginlik hayallerinin -ve hayatının- tükenişine dair bir hikaye anlatıyor.
12. Sürgün Gezegeni – Ursula K. Le Guin
Doğuş Sarpkaya’nın incelemesi için TIKLAYINIZ
Sürgün Gezegeni, bilimkurgu ve fantastik romanlara yepyeni bir soluk getirecek güçlü bir yazarın ayak seslerini duyduğumuz önemli bir roman.
13. F – Daniel Kehlmann
Doğuş Sarpkaya’nın incelemesi için TIKLAYINIZ
Kehlmann F’de aynı sorunun peşindedir: Tanrı ölmüş, sanat simsarların, para spekülatörlerin eline terk edilmiş, anlam gösteriye, üretme arzusu tüketim çılgınlığına feda edilmişken, insan ne yapacaktır?
- Netflix Türkiye mayıs programı belli oldu - 23 Nisan 2022
- Halsey’den İstanbul konseri - 23 Nisan 2022
- Sepultura Türkiye’ye geliyor - 23 Nisan 2022
FACEBOOK YORUMLARI