Öykü kitaplarının her zaman sıkı takipçileri olmuştur. Öykü kitapları romanlar kadar kendisine yer bulamasa da hatırı sayılır sayıda öykü kitabı yayımlanıyor.
Kitap Eki’nde incelemeleri yer alan kitaplardan öykü tutkunları için 10 kitaplık bir seçki hazırladık. Kitap hakkında daha detaylı fikir sahibi olmak isterseniz yazarlarımızın incelemelerine göz atabilirsiniz.
1. Deli Kadın Hikâyeleri – Mine Söğüt
Belma Alper Uğurlu’nun incelemesi için TIKLAYINIZ
Yirmi bir öyküden oluşan Deli Kadın Hikâyeleri‘nin kahramanları acı çeken, ölümle iç içe, yan yana yaşayan, deliren kadınlar.
2. Gecenin Gecesi – Hasan Ali Toptaş
Gökçesu Özgül’ün incelemesi için TIKLAYINIZ
Hasan Ali Toptaş’ın keskin, uçları belli öyküleri yoktur; hayaller arasında dolaşır, yürüyüş boyu sallanır, bir hayale bir gerçeğe çarparız.
3. Ejma’nın Rüyası – Haydar Karataş
Feride Cihan Göktan’ın incelemesi için TIKLAYINIZ
Haydar Karataş, Haceli Köyü’nün ve Dersim’in hüzünlü öykülerini anlatmış bu kitabında. Hem de usul usul. Yavaşça. İncitmeden…
4. Tanrı’nın Seyir Defteri – Mıgırdiç Margosyan
Leyla Öztürk’ün incelemesi için TIKLAYINIZ
Kitabında adeta Tanrı ile muhabbete giren yazar, dünyanın “yaratılış” meselesine kendi bakış açısı ve üslubuyla dikkat çekiyor.
5. Oysa Rüyaydı – Merve Koçak Kurt
Mehmet Fırat Pürselim’in incelemesi için TIKLAYINIZ
Merve Koçak Kurt’un, yirmi iki öyküden oluşan Oysa Rüyaydı isimli kitabı rüya metaforu etrafında dönüyor, okurun rüyasına mutlaka arka fonda çalınan şarkılar eşlik ediyor.
6. Gök Derinin Altında – Nazlı Karabıyıkoğlu
Derya Doğan’ın incelemesi için TIKLAYINIZ
Gök Derinin Altında; cinslerin, zamanın ve mekanın ötesinde kalan, gerçeklikle efsanelerin bütünleştiği yaşamı, bilindik ifadelerden sıyrılmış bir dille alıp koyuyor önünüze.
7. Sarı Duvar Kağıdı – Charlotte Perkins Gilman
Sülbiye Yıldırım’ın incelemesi için TIKLAYINIZ
Charlotte P. Gilman, kadınların hak kazanma savaşı içinde çok önemli bir yeri olan, güçlü savaşçı kadınlardan biridir. Amerikan edebiyatının etkili sesi, feminist harekete önemli katkılar yapmış mücadeleci bir kadın. Doğru bildiğini yazmaktan ve söylemekten çekinmeyen bir kadın.
8. Sırça Köşk – Sabahattin Ali
Gökçesu Özgül’ün incelemesi için TIKLAYINIZ
Sırça Köşk sonunda umut taşıyan çok kuvvetli bir sistem eleştirisidir. Halk elleriyle inşa ettiği şeyin ne olduğunun farkında bile değildir. Kendi ürünü olmasına rağmen onu sorgulamaz, onunla ilgili düşünmez; beyni, gözü, dili alınmış bir baştır onunki artık.
9. Ödlekler Cesurdur & Yetmiş Bin Süryani – William Saroyan
Perge Dündar’ın incelemesi için TIKLAYINIZ
Amerika’da doğup büyümüş William Saroyan, o güzelim yalın ve naif dili ile Anadolu’yu, savaşı, insanlığı anlatıyor öykülerinde…
10. Kaçan Ayna – Giovanni Papini
Nilüfer Altunkaya’nın incelemesi için TIKLAYINIZ
Okuyucunun hemen her öyküde insanın yeryüzündeki varoluş yolculuğuna yönelik bir anlam arayışının izlerine çarparak yalın ve çarpıcı sorularla sarsılması kaçınılmaz.
- Netflix Türkiye mayıs programı belli oldu - 23 Nisan 2022
- Halsey’den İstanbul konseri - 23 Nisan 2022
- Sepultura Türkiye’ye geliyor - 23 Nisan 2022
FACEBOOK YORUMLARI