John Kenney, ilk romanı olan Reklamdaki Hakikat’te eğlenceli, samimi, bazen alaycı ama genelde insanı sarsan anlatımıyla iş hayatının, aşkın, sevginin ve aile olmanın anlamıyla birlikte hayatın absürtlüklerinden bahsediyor.
“(…) Bazen bazılarını benim yazdığım veya arkadaşlarımın yazdığı kelimeler, orada, televizyonda karşımıza çıkanlar. Arkalarında ne olduğunu bir bilseniz. Saatler, günler, haftalar, toplantılar, stres, deadline’lar, para, onaylar, casting, uçakla bir yerlere gitmeler, oteller, bağrışmalar, içmeler, tesadüfi seks, yazıldığında öyle geldiği veya önemli göründüğü için bir anlam taşıyacağı umudu. Ve sonra televizyonda görmek… Hızla geçerken. Bazen, ışığını hazırlamaya bir bütün gün uğraştığımız plan, ekranda sadece on sekiz kare görünür, yani bir saniyeden az. Saniye, yirmi dört karedir. Videoysa otuz karedir. Önemli olan… nedir?”
New York’ta reklam yazarlığı ile uğraşan Finbar Dolan’ın hayatı, sürekli reklam yazmasına rağmen bir bebek bezi reklamı ile birlikte karışmaya başlar. Bir de üzerini yıllar önce kapattığını sandığı aile bağları tekrar gün yüzüne çıkıverir. Henüz ne düşüneceğini bile bilemezken, bir de ona emanet edilen küllerin sorumluluğu eklenir.
John Kenney, ilk romanı olan Reklamdaki Hakikat’te eğlenceli, samimi, bazen alaycı ama genelde insanı sarsan anlatımıyla iş hayatının, aşkın, sevginin ve aile olmanın anlamıyla birlikte hayatın absürtlüklerinden bahsediyor. Kenney’nin bu ilk romanı, okuru, reklamların arka bahçesinde sarsıcı bir gezintiye çıkarıyor ve reklamların gerçek dünyasını ya da öteki yüzünü keşfe çağırıyor.
|
- Netflix Türkiye mayıs programı belli oldu - 23 Nisan 2022
- Halsey’den İstanbul konseri - 23 Nisan 2022
- Sepultura Türkiye’ye geliyor - 23 Nisan 2022
FACEBOOK YORUMLARI