Bu yıl beşincisi düzenlenen Sennur Sezer Emek-Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri sahiplerini buldu. ‘Lillipütyen’ başlıklı dosyasıyla Sultan Gülsün şiir ödülüne değer görülürken; öykü dalındaki seçici kurul Hıdır Murat Doğan’ın, ‘Biraz Ormanda Saklanacağım’ başlıklı dosyasını birinciliğe değer gördü. Bu yıl ki şiir ödülünün sahibi olan Sultan Gülsün ‘Lillipütyen’ adını verdiği dosya A. Hicri İzgören, Orhan Alkaya, Nalan Çelik, Gülce Başer ve C. Hakkı Zariç’ten oluşan seçici kurulu etkiledi.
Seçici Kurul Özel Ödülü ise özenli dizeleri ve renkli imgelemiyle dikkat çeken ‘Porselen Güvercin’ dosyasıyla Emre Şahinler’in oldu.
2020 Sennur Sezer Öykü Ödülü’nü kazanan Hıdır Murat Doğan ise ‘Biraz Ormanda Saklanacağım’ başlıklı dosyasıyla Adnan Özyalçıner, Ayşegül Tözeren, Jaklin Çelik, Sibel Öz ve Ahmet Tulgar’dan oluşan jüri etkilemeyi başardı. Jüri Özel Ödülü ise bu yıl iki dosyaya birden verildi. ‘Korkuluk’ adlı dosyasıyla Gülizar Aytekin ve ‘Kaldığı Yerden’ adlı dosyasıyla Okan Alay Jüri Özel Ödülü’ne değer görülen dosyalar arasında yer aldı. Katılımcılara ve jüri üyelerine ayrı ayrı teşekkür eden Gıda-İş ve Manos Kitap temsilcileri, her yıl Sennur Sezer’in doğum gününde, 12 Haziran’da yapılan ödül töreninin bu yıl Covid-19 salgını nedeniyle 1 Eylül Dünya Barış Günü yapılmak üzere ertelendiğini bildirdi.
Ödüller şiirimizin güzel ustalarından Sennur Sezer’in adına, Gıda-İş Sendikası ve Manos Kitap işbirliğiyle düzenleniyor.
- Netflix Türkiye mayıs programı belli oldu - 23 Nisan 2022
- Halsey’den İstanbul konseri - 23 Nisan 2022
- Sepultura Türkiye’ye geliyor - 23 Nisan 2022
FACEBOOK YORUMLARI