Altı ana bölümde, içinde yirmi beş yazardan (biri ortak olduğu için) yirmi dört makalenin bulunduğu bu kitap, pek çok sinema öğrencisine ve sinema okuruna iyi gelecek ve zamanla kaynak bir eser olacak.
İçinde yirmi dört makalenin bulunduğu Perdeyi Aralamak, gerek sinema öğrencilerine gerekse sinema okurlarına kaynak bir eser olma niteliği taşıyor.
İçerikten:
“Anlatı / Tür / Sansür” adlı ilk bölümde, anlatı üzerine, tür üzerine (yerli komedi) ve sansür üzerine yazılar bulabilirsiniz. Sonra kendi üzerine düşünen, bir kısmı özdüşünümsel diyebileceğimiz metinlerle ilgili İkinci Bölüm geliyor: “Sorgulayan Filmler, Düşünümsel Anlatılar”; yazarların ağırlıklı olarak sanat, sinema ve medyaya ilişkin filmler üzerine yazdığı bu bölümde yaşamı sorgulayan yazılar da bulabilirsiniz. Üçüncü Bölüm’de (“Yüzleşmeye Çağıran Anlatılar”) izleyiciyi yüzleşmeye çağıran üç film üzerine makaleler okuyabilirsiniz.
“Toplumsal Cinsiyet Üzerine” adlı Dördüncü Bölüm’de de, Oğuz Onaran’ın sinemada temel alanlarından biri olan cinsiyet sorunu üzerine dört film yaratıcı bir biçimde çözümleniyor. Beşinci Bölüm, “Anneler ve Çocukları”nda, filmlerdeki anne-çocuk ilişkisi irdeleniyor. Altıncı ve son bölümde ise İngiliz, Macar, Arjantinli ve Fransız dört kadın yönetmenin filmleri üzerine yazılar okuyabilirsiniz; bölümün adı “Kadınlar Kameranın Arkasında”. Altı ana bölümde, içinde yirmi beş yazardan (biri ortak olduğu için) yirmi dört makalenin bulunduğu bu kitap, pek çok sinema öğrencisine ve sinema okuruna iyi gelecek ve zamanla kaynak bir eser olacak.
|
- Netflix Türkiye mayıs programı belli oldu - 23 Nisan 2022
- Halsey’den İstanbul konseri - 23 Nisan 2022
- Sepultura Türkiye’ye geliyor - 23 Nisan 2022
FACEBOOK YORUMLARI