Yıllarca çok satan listelerinde kalan ve 35 dile çevrilen Bizsiz Dünya, yazarın pandemiden sonra güncellediği önsüzü ve gözden geçirilmiş yeni edisyonuyla tekrar okur karşısına çıkıyor.
Harper’s, The New York Times Dergisi, The Atlantic Monthly, Discover ve NPR’de makaleleri yayımlanan, medya alanında prestijli ödülleri bulunan Los Angeles Times Dergisi’nin eski yazarlarından gazeteci Alan Weisman’ın, “İnsansız Dünya” (Discover dergisi Şubat 2005) adlı makalesinin genişletilmiş şekli olan Bizsiz Dünya 2006 yılında En İyi Amerikan Bilim Yazıları dergisi, Time Magazine ve Book Sense tarafından en iyi kitap seçilmiş, Salon Book Award ve ALA Notable Books ödülünü almıştır.
Alan Weisman, yayımlanmasının üzerinden on beş yıl geçmesine rağmen güncelliğini yitirmeyen ve pandemiyle birlikte daha da önem kazanan Bizsiz Dünya’da, insanlığın gezegenimize yaptığı etkiyi orijinal bir yaklaşımla irdeliyor. Bizsiz Dünya’da uzak bir gelecekte kütlesel altyapının nasıl çökeceğine ve insanlığın kurduğu medeniyetin nasıl yok olacağına dair kimi örnekler okumak ister misiniz?
• Bizim olmadığımız bir dünyada su an kullandığımız gündelik eşyalar fosil olarak ölümsüzleşecek.
• Bakır borular ve teller birbirlerinin içine geçerek kırmızımsı kayalara dönüşecek.
• İlkel yapılarımız son mimari eserler olarak dünya yüzünde kalacak.
• Plastik, bronz heykeller, radyo dalgaları ve insan yapımı moleküller belki de sonsuza kadar evrene verdiğimiz son armağanlar olarak kalacak.
• Organik ve kimyasal gübrelerle yetişen bitkiler yerlerini yabani otlara bırakacak, yeni kuş türleri üreyecek…
Bizsiz Dünya insanlar yeryüzünden silindikten, New York metrosu sular altında kaldıktan, İstanbul dahi yok olduktan sonra gezegenin olası durumunu gözler önüne seren sıra dışı bir eser. (Tanıtım Bülteninden)
- Netflix Türkiye mayıs programı belli oldu - 23 Nisan 2022
- Halsey’den İstanbul konseri - 23 Nisan 2022
- Sepultura Türkiye’ye geliyor - 23 Nisan 2022
FACEBOOK YORUMLARI