Siz şanslı şanssızlardan mısınız, yoksa…

“Çıtır Çıtır Felsefe” dizisinin 31. kitabı, “şans” ve “şanssızlık” kavramlarını ele alıyor.

Tüm dünyada milyonlarca okura ulaşan, küçük büyük herkesin hayatı sorgulama rehberi, benzersiz “Çıtır Çıtır Felsefe” dizisinin 31. kitabı, “şans” ve “şanssızlık” kavramlarını ele alıyor.

Dizinin yaratıcısı Brigitte Labbé, bu kitabında, hangi durumlarda şans ya da şanssızlıktan söz edilebileceğini gündelik yaşamdan örneklerle düşündürüyor. Çocuklar ve felsefe üzerine çalışmalar yapanlara da ilham kaynağı olan dizi, Jacques Azam’ın derin mizah anlayışını yansıttığı desenleriyle renkleniyor. Dizinin kitaplarını okuyan çocuklar, öğretmenler ve anne babalar, birlikte düşünmenin ve iletişimin kapılarını aralıyor.

Şans ve Şanssızlık hakkında

Şansın ve şanssızlığın, insanlar arasında fark gözetilmeden dağıtılmasını kabullenemiyoruz. Bazen şans kötülere gülerken, şanssızlık iyileri bulabiliyor… Bilim, belirsizliği azaltmaya yardımcı olur. Onunla, şansa daha az bel bağlar, şanssızlıktan daha az korkarız. Ama sıfır risk diye bir şey de yoktur. İyi ya da kötü hiçbir sürprizin olmadığı bir yaşam ister miydik?..

Brigitte Labbé kimdir?

Uzun süre iletişim sektöründe görev aldıktan sonra Paris Sorbonne Üniversitesi’nde felsefe eğitimi gördü. Çalışmalarını, karışık felsefi kavramları çocuklara aktarabilmek üzerine yoğunlaştırdı. “Çıtır Çıtır Felsefe” dizisinde, çocuklara felsefenin sürekli kendini yenileyen bir sorgulama olduğunu göstermek istedi.

Okullarda, kütüphanelerde ve kafelerde, çikolata, kurabiye ve şeker eşliğinde çocuklar için “Çıtır Çıtır Felsefe” günleri düzenleyip tartışmalar yapan Labbé, katıldığı ulusal ve uluslararası konferanslarda, yetişkinler için, çocuklara zor konuları anlatmak üzerine sunumlar gerçekleştiriyor. Brigitte Labbé, Ocak 2019’da Fransa’nın en önemli devlet nişanı olan Légion d’Honneur’e layık görüldü. Bu prestijli nişan, yazara, kitaplarının çocukların eğitim öğretim yaşamına sağladığı katkılar nedeniyle Fransa Eğitim Bakanlığı tarafından verildi. Türkiye’de de okullarda çocuklarla bir araya gelen yazar, müzisyen eşi Wassim Soubra’yla Barselona’da yaşıyor; iki kızı var.

  • Şans ve Şanssızlık
  • Yazar: Brigitte Labbé
  • Resimleyen: Jacques Azam
  • Çeviri: Azade Aslan
  • Türü: 4,5,6. sınıflar için
  • Baskı Yılı: 2018
  • Sayfa Sayısı: 40 Sayfa
  • Yayınevi: Günışığı Kitaplığı

Vinkmag ad

Read Previous

Edebiyat geleceğe nasıl yaklaşır?

Read Next

Uçsuz Bucaksız Gökyüzünü İçine Alan Kitaplar

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Lütfen gördüğünüz rakamları bitişik olarak yazınız! *