Suç ve Ceza Film Festivali, “Adalet” Teması ile Sinemaseverlerle Buluştu

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali bu yıl yine “Adalet” teması ile 9. kez sinemaseverlerle buluştu.

Söyleşiler, tartışmalar ve çözüm arayışları

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali bu yıl yine “Adalet” teması ile 9. kez sinemaseverlerle buluştu. Festival; adaletin sadece bir suç ve karşılığında ceza kavramlarından oluşmadığını, tüm toplumu ilgilendiren ve üzerinde önemle durulması gereken bir konu olduğunu gündemde tutmak, tartışmak, ülkeler arasındaki farklılıkları, sorunları gündeme getirmek, ortak çözümler aramak üzere herkese seslendi.

Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması’nda sekiz film yarıştı

Bu yıl film gösterimleri her yıl olduğu gibi Türk ve Dünya sinemasından seçilmiş, ana temaları adalet olan filmlerden oluştu. Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması’nda sekiz film yarıştı. Bu filmlerden altı tanesi festival kapsamında Türkiye, ikisinin ise İstanbul prömiyerlerini gerçekleştirildi. Filmlerin yönetmen ve oyuncuları sinema salonlarında seyirci ile buluştu.

Filmler Beyoğlu Sineması ve Nişantaşı City’s sinemalarında gösterildi

Festival 22 – 28 Kasım 2019 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşti. 21 Kasım 2019 Perşembe günü Cemal Reşit Rey’de açılışı yapılan festivalin filmleri; Beyoğlu Sineması ve Nişantaşı City’s sinemalarında gösterildi.

“Adalet Terazisi” ve “Beyaz Perdede Adalet”

Panorama bölümü bu yıl iki başlık altında sunuldu. Adalet Terazi’si bölümünde 11 tane dünya sinemasının seçkin örnekleri gösterildi. Bu filmlerin on tanesi Türkiye Prömiyerlerini gerçekleşti. Beyaz Perdede Adalet bölümünde ise son yıllarda çekilmiş değerli Türk filmlerinden bir seçki sunuldu. Onur ödülünün taktim edildiği Yeşim Ustaoğlu sinemasından bir seçki de seyirci ile buluştu. Adalet temalı kısa filmlerin oluşturduğu seçkiler ve kısa film yönetmenleri ile söyleşiler programın önemli bir parçasını oluşturdu.

“Altın Terazi Kısa Film Senaryo Yarışması”

“Altın Terazi Kısa Film Senaryo Yarışması” jürisinde ise Tarık Tufan, Simona Nobile ve Maxine Williamson yer aldı. Adalet temalı 68 senaryo içinden ön jürinin seçtiği 10 tanesi finalde yarıştı. Birinci olan senaryo festivalin sağlayacağı destekle önümüzdeki yıl film olarak gösterilecek.

“Endüstri Günleri”

Film endüstrisinin buluşmasını sağlayan, endüstrideki gelişmelerin tanıtıldığı, tartışıldığı, iletişim toplantılarının yapıldığı VisionIST, “Endüstri Günleri” 23-25 Kasım 2019 tarihlerinde gerçekleşti. Bu bölümde hızla gelişen endüstride farklı kuşaklardan gelen ulusal ve uluslararası meslek profesyonellerinin birbirini tanımasına, iletişimde bulunmasına ve bu şekilde üretimlerine yansıtacak katkıyı sağlamasına zemin oluşturuldu.

Beyoğlu Sineması ve Nişantaşı City’s

Festival 21 Kasım 2019 Perşembe günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılan açılış ile başladı. Açılışta “Soy Bağı” adlı film gösterildi. Festival filmleri Beyoğlu Sineması ve Nişantaşı City’s sinemalarında 22-28 Kasım 2019 tarihleri arasında izleyici ile buluştu.

Akademik programda önemli konular ve konuklar

Dokuzuncusu düzenlenen “Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali”nde bu yıl, “Adalet” teması ile dünyanın dört bir yanından “Adalet” temalı filmleri bir araya getirildi. Bu filmleri oluşturanları izleyici ile buluşturarak; sosyo-kültürel hayatın zenginleştirilmesine, sinema sanatının farklı kültürlerle tanışmasına aracılık edildi. 9. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nin akademik programı, 22 – 28 Kasım 2019 tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi merkez bina doktora salonunda düzenlendi.

Sanal Dünyada Adalet

Festivalin dokuzuncu yılında, akademik programın ana teması “Sanal Dünyada Adalet” olarak belirlendi. Bilişim sistemleri, internet iletişim hukuku, sosyal ağlar, yapay zekâ, bilişim suçları, dijital dönüşüm, sanal alanda insan hakları gibi konularda sunumlar yapıldı. Akademik programa, ulusal ve uluslararası alanda çalışmaları bulunan ABD, Almanya, Brezilya, Hollanda, Macaristan, Romanya, Hırvatistan, Sırbistan ve Türkiye’den uzmanlar tebliğleri ile katıldılar.

Hibya Haber Ajansı

Vinkmag ad

FACEBOOK YORUMLARI

Yorum

Read Previous

José J. Veiga’nın romanı Sakallı Kralların Gölgeleri raflarda

Read Next

TÜRKİYE’NİN BİSİKLETLİ KADINLARINDAN BELGESEL GÖSTERİMİ

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Lütfen gördüğünüz rakamları bitişik olarak yazınız! *