İlki 7 Kasım 2005 tarihinde Melih Cevdet Anday için gerçekleştirilen “Ustalara Saygı” etkinlikleri, geride bıraktığı 150 saygı gecesiyle alanının tek ve en uzun soluklu organizasyonu oldu.
“Kültür, sanat, edebiyat ve düşün dünyasındaki usta isimlerin çalıştıkları alanlara damga vuran çeşitli yönleriyle izleyici ile buluşması” hedefiyle Faruk Şüyün tarafından hazırlanan “Ustalara Saygı” toplantıları 150 usta’yı ağırladı.
Ustalara Saygı’nın 150. Etkinliği, 26 Mayıs Cuma akşamı Cumhuriyet Gazetesi yazarı Zeynep Oral’a için yapıldı… Bu çok özel geceye Fazıl Say, Genco Erkal, Gülriz Sururi, Zuhal Olcay, Ali Poyrazoğlu, Emin Fındıkoğlu, Mine Kırıkkanat’ın da aralarında bulunduğu Zeynep Oral dostları katıldı…
İlki 7 Kasım 2005 tarihinde Melih Cevdet Anday için gerçekleştirilen “Ustalara Saygı” etkinlikleri, geride bıraktığı 150 saygı gecesiyle alanının tek ve en uzun soluklu organizasyonu oldu. Kış sezonlarında Akatlar Kültür Merkezi’nde kimi yaz aylarındaysa Beşiktaş semtinin sevilen parklarında gerçekleştirilen “Ustalara Saygı” etkinliklerine, kültür-sanat dünyasından binin üzerinde farklı konuk katıldı. Toplantıların konuk sayısı, bazı isimlerin birkaç kez etkinliğin konuşmacıları arasında yer almasıyla iki bine yaklaşırken aşarken, takip eden izleyici sayısı ise 40 bine yaklaştı.
“Ustalara Saygı”da; Adalet Ağaoğlu, Ahmet Telli, Ara Güler, Dilek Türker, Erol Evgin, Erol Keskin, Haldun Dormen, İlber Ortaylı, Mehmet Güleryüz, Münir Özkul, Salim Dündar, Uğur Dündar, Selim İleri, Vedat Sakman, Göksel Kortay, Hıfzı Topuz ve Yıldız Kenter’in de aralarında olduğu halen üretmekte olan edebiyatçı ve sanatçılarımıza yaşarken hak ettikleri değeri vermek hedeflendi. Altan Erbulak, Attilâ İlhan, Orhan Veli Kanık, Aziz Nesin, Behçet Necatigil, Cem Karaca, Cemal Reşit Rey, Çetin Altan, Çiğdem Talu-Melih Kibar, Duygu Asena, Edip Cansever, Erol Günaydın, Ertem Eğilmez, Ferruh Doğan, Kerim Afşar, Ruhi Su, Savaş Dinçel, Süha Arın, Çetin Emeç, Fikret Mualla, Tuncel Kurtiz, Kemal Sunal, Oktay Akbal, Zeki Alasya, İlhan Selçuk ve Uğur Mumcu gibi kültür-sanat-düşün dünyamızı yaratan isimleri anmak ve eserlerinin yeni kuşaklarla buluşmalarına aracılık etmek ise “Ustalara Saygı”nın bir diğer amacı oldu.
Geride kalan 150 etkinlik arasında özel organizasyonlar da yer aldı. 27 Mart Dünya Tiyatro Günü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü (Çağdaş Kibeleler), 14 Şubat Sevgililer Günü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Nâzım Hikmet’in doğum günleri gelenekselleşen etkinliklerle kutlanırken çeşitli temalarla gerçekleştirilen “Yesilçam’ı Yaratanlara Saygı” “Yeşilçam’da Yüzümüzü Güldürenler” gibi toplantılar da olanaksızlıklar içinde sinemamızın klasiklerini yaratan ustalar kadar emekçilere de teşekkürlerin sunulduğu etkinlikler olarak seyirciyle bütünleşti.
12. yaşını sürdüren Ustalara Saygı, yeni döneminde yaz tatili arası vermeden ayda bir kez yapılacak…
- Netflix Türkiye mayıs programı belli oldu - 23 Nisan 2022
- Halsey’den İstanbul konseri - 23 Nisan 2022
- Sepultura Türkiye’ye geliyor - 23 Nisan 2022
FACEBOOK YORUMLARI