Hazırladığımız bir yıllık program aracılığıyla farklı ilgi alanlarına sahip okurlarımıza seslenmeyi, içeriklerimize daha fazla nitelik katmayı ve edebiyatın birçok alanından yararlanılabilecek arşivlik bir çalışma ortaya çıkarmayı hedefliyoruz.
Kitap Eki, 16 Temmuz’dan itibaren her ay bir dosya konusu, her hafta dosya kapsamındaki röportajlar, incelemeler ve videolarla karşınızda olacak. Hazırladığımız bir yıllık program aracılığıyla farklı ilgi alanlarına sahip okurlarımıza seslenmeyi, içeriklerimize daha fazla nitelik katmayı ve edebiyatın birçok alanından yararlanılabilecek arşivlik bir çalışma ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Program, eleştiriden yayıncılığa, üniversiteden korku edebiyatına on iki farklı dosya konusunu kapsıyor.
İlk dosya konumuzu, çocuk edebiyatı üzerine, “Yetişkinlerin Dünyasında Çocuk Edebiyatı” başlığı ile hazırlamaya karar verdik. Çünkü ne yazık ki yetişkinlerin dünyasında yaşıyoruz. Yetişkinler, tıpkı kendi dünyalarına yaptığı gibi çocukların dünyasını da alt üst ediyor, savaşlarla ve yıkımla dolduruyor. Sokakta oynamak “tehlikeli” hale geldikçe, oyun parkları plazalara dönüştükçe çocuklar, balkonlara hapsedilmiş sanal bir dünyada yaşamaya başlıyor. Oysa biz yetişkinler gibi onların da hayal kurmaya ve yaratmaya ihtiyacı var. Bu nedenle edebiyat, onlar için de oldukça önemli.
Çocukların baktıkları her yerde taciz, şiddet veya rant göreceği bir dünyada sağlıklı gelişim gösterebilmeleri de oldukça zor. Bu anlamda çocuk edebiyatının, minik okurların psikolojik ve fiziksel gelişim sürecinde ve eğitiminde oldukça etkili olduğunu biliyoruz. İşte bu nedenlerle “Yetişkinlerin Dünyasında Çocuk Edebiyatı” dosyamızı, sizlerin beğenisine sunuyoruz.
Dosyanın ilk adımında, çocuk edebiyatında oldukça önemli bir yere sahip olan Tudem Yayın Grubu ve çocuklara henüz “Merhaba” diyen Köstebek Yayınevi’nin genel yayın yönetmenleriyle yaptığımız iki röportaj yer alıyor. Sonraki hafta KitapEki.com editörü Güzella Bayındır’ın kaleminden “Çocuğa Bak!” deneyimi değerlendirmesi ve Çağla Üren’in kaleminden Judith Kerr’in savaşın ve göçün çocuklar üzerindeki etkisini gösterdiği Hitler Oyuncağımı Çaldı isimli kitabının incelemesi yer alacak, Can Çocuk editörü Mehmet Erkurt ise bir yazıyla dosyamızın yazarlarından. Son olarak da Günışığı Kitaplığı’ndan Mine Soysal ile gerçekleştireceğimiz söyleşinin videosu yer alıyor. Şimdiden keyifli okumalar ve seyirler dileriz.
İnanıyoruz ki;
“Çocuklar dünyayı alacak elimizden,
ölümsüz ağaçlar dikecekler.”
***
“Yetişkinlerin Dünyasında Çocuk Edebiyatı” dosyamız kapsamında ilk söyleşimizi Tudem Yayın Grubu Yayın Koordinatörü Canan Topaloğlu’yla gerçekleştirdik. Okumak için TIKLAYINIZ
Yayın hayatına yeni başlayan Köstebek Yayınevi koordinatörü Doğan Ergün, çocuk edebiyatına yaklaşımlarını ve ilk adımlarını anlattı. Okumak için TIKLAYINIZ
Dosyamız kapsamında www.kitapeki.com’un yaklaşımlarını ve kendi değerlendirmelerini Güzella Bayındır’ın kaleminden okumak için TIKLAYINIZ
KitapEki’nden Çağla Üren’in Tudem Yayın Grubu etiketiyle yayımlanan “Hitler Oyuncağımı Çaldı” isimli kitabıyla ilgili kaleme aldığı incelemeyi okumak için TIKLAYINIZ
Can Çocuk Editörü Mehmet Erkurt yazdı; “Hazır konu kitaptan açıl(ma)mışken…” Yazıyı okumak için TIKLAYINIZ
Kitap Eki olarak hazırladığımız “Yetişkinlerin Dünyasında Çocuk Edebiyatı” dosyası kapsamında son söyleşimizi deneyimli yayıncı ve yazar Mine Soysal’la gerçekleştirdik.
- Netflix Türkiye mayıs programı belli oldu - 23 Nisan 2022
- Halsey’den İstanbul konseri - 23 Nisan 2022
- Sepultura Türkiye’ye geliyor - 23 Nisan 2022
FACEBOOK YORUMLARI