Bizimki yerinde durmak nedir hiç bilmez…

Yetişkinler için kaleme aldığı öykü kitapları ile olduğu kadar çok sevilen çocuk kitapları ile de 7’den 70’e okur kitlesine sahip Yaşar, bu kez Bizimki kitabı ile okul öncesi yaş grubuna sesleniyor.

Bazıları yerinde duramaz. Önce kımıldamaya başlar, sonra kıpırdanmaya ve sonunda da zıplamaya… İşte Bizimki de böyle biriydi! Bilsen başına neler neler geldi… Günümüz çocuk edebiyatının her daim gülümseten ve sevilen kalemi Şermin Yaşar, Cingo ve Kuş Masalları kitaplarının ardından Doğan Egmont’tan yayımlanan resimli kitabı Bizimki ile okurlarıyla buluştu. Bir türlü yerinde durmak bilmeyen hem meraklı hem de eğlenceli bir fasulye tanesinin namı diğer Bizimki’nin hikayesini anlatan kitap aynı zamanda akıl almaz bir serüven sunuyor.

Nasıl ki bazı insanlar yerinde durmak bilmez, sürekli merak eder, sürekli keşfetme arzusu ile oradan oraya sıçrar durur, Bizimki de tam öyle bir karakter. Tek farkla: O bir fasulye tanesi. Evet doğru okudunuz, beyaz renkte hafif kıvrımlı ve sivri kafalı bir fasulye tanesi. Hani özellikle kış mevsiminin en çok sevilen yemeklerinden olan fasulyeden bahsediyoruz. İlk duyduğunuzda kulağa ilginç gelebilir, ancak kim demiş fasulyeler heyecanlanmaz, fasulyeler merak etmez, fasulyeler haylazlık yapmaz diye?

Daha tohum olarak toprağa düştüğü ilk andan başlayarak zıplamaya başlayan Bizimki, en hızlı filiz verip, en hızlı boyu uzayan bir fasulyeye dönüşünce de hiçbir şey değişmez. Büyüklerin de dediği gibi huy çıkmadığından olsa gerek daha da elle tutulamaz hale gelir. Tarladan toplanıp, fabrikaya gittiğinde de, ambalaja girip market rafına yerleştiğinde de, alışverişe gelen hanımefendinin sepetinden tencereye düştüğünde de, bir kuşun ağzından bir solucanın sırtına tırmandığında da ne yorulmasını ne de durmasını bilen Bizimki’nin aşırı eğlenceli hikayesi, çocukları güldürmekle kalmıyor, hayal güçlerini de geliştiriyor.

Yetişkinler için kaleme aldığı öykü kitapları ile olduğu kadar çok sevilen çocuk kitapları ile de 7’den 70’e okur kitlesine sahip Yaşar, bu kez Bizimki kitabı ile okul öncesi yaş grubuna sesleniyor. Son yıllarda çokça konuşulmaya başlayan çocuklara okuma sevgisini erken yaşta kazandırmak meselesine katkı sağladığı gönül rahatlığı ile söylenebilecek bu resimli kitap, yazarının yaramaz gülümsemesini Bizimki’nin ifadesine de yerleştirmeyi başarmış bir kalemden çıkma. Elif Balta Parks’ın resimlediği kitap hem okuması kolay hem de sade olduğu kadar eğlenceli hikâyeyi daha da keyifli hale getirmeyi başarmış.

Yepyeni yerler keşfetmekten, insanlar dünyasında olup bitenleri gözlemlemeye yaşam enerjisini ve neşesini bir an olsun kaybetmeyen Bizimki için okurlarına da aynı mesajı veriyor demekte hiç sakınca olmasa gerek. Keşfetmek ve macera duygusu ile dolu kitabın bir diğer ilgi çekici yanı ise Yaşar’ın bunu bir fasulye tanesi üzerinden yapmış olması şüphesiz. Bundan öncekilerde hayvanlara ses veren Yaşar’ın bu kez baklagiller dünyasına dalan bu eğlenceli karakteri sayesinde bir fasulyenin büyüme ve yetişme hikayesine de tanıklık ediyorsunuz bir bakıma. Bizimki ile tanışmadan bir fasulyenin hayatta başına en fazla ne gelebilir ki demeyin. Çünkü bu kitap çocukların rengarenk hayal dünyasına yepyeni renkler katma garantili.

  • Bizimki
  • Yazar: Şermin Yaşar
  • Türü: Çocuk, 3-6 Yaş
  • Baskı Yılı: 2019
  • Sayfa Sayısı: 36 Sayfa
  • Yayınevi: Doğan Egmont
Vinkmag ad

FACEBOOK YORUMLARI

Yorum

Read Previous

Beethoven ve Shakespeare’li Bir Çocuk Oyunu: Fırtına

Read Next

Güncel Hint Sineması İstanbul’a Taşınıyor

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Lütfen gördüğünüz rakamları bitişik olarak yazınız! *