İthaki Akademi’de Yaz Söyleşileri Başlıyor

Yaz boyunca her Cumartesi saat 15.00’da yazar okur buluşmaları “İthaki Akademi Yaz Söyleşileri” adıyla gerçekleştirilecek.

İthaki Yayınları tarafından 2017 Şubat ayında kurulan İthaki Akademi kültür-sanat sahasının farklı disiplinlerden gelen yetkin üreticilerini, farklı yaşlardan, deneyimlerden ve bakış açılarından gelen insanlarla buluşturmayı amaçlıyor. Bu minvalde çeşitli atölyeler ve seminer programlarının yanı sıra söyleşiler de düzenleniyor.

Yaz boyunca her Cumartesi saat 15.00’da yazar okur buluşmaları “İthaki Akademi Yaz Söyleşileri” adıyla gerçekleştirilecek. 3 Haziran 2017, Cumartesi Yalçın Tosun’la başlayan etkinlik dizisi sürprizlerle devam edecek. 

İthaki Akademi Yaz Söyleşileri Haziran Programı

“Yalçın Tosun’la Söyleşi ve İmza”

Tarih: 03 Haziran 2017, Cumartesi saat 15:00

Güncel edebiyat ve öykünün geleceğini konuşmak için ödüllü yazar Yalçın Tosun okurlarıyla buluşuyor.

Moderatör: Ayla Duru Karadağ 

Yazar Hakkında:

Ankara, 1977’de Ankara’da doğdu.  Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olup aynı üniversitede Özel Hukuk Doktorası’nı tamamladı. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Öyküleri, edebiyat yazıları ve röportajları Adam Öykü, Notos, Kitap-lık, Roll ve Radikal Kitap dergilerinde yayımlandı. “Peruk Gibi Hüzünlü” adlı şiiri Mabel Matiz tarafından bestelendi ve sanatçının aynı adlı albümünde yer aldı. 2009 yılında Yapı Kredi Yayınları tarafından yayınlanan Anne, Baba ve Diğer Ölümcül Şeyler adlı ilk öykü kitabıyla 2011 Notre Dame de Sion Edebiyat Ödülü’nü kazandı.
Peruk Gibi Hüzünlü adlı ikinci öykü kitabıyla 2012 Sait Faik Abasıyanık Hikâye Armağanı’na layık görüldü.

 

“Pelin Buzluk’la Söyleşi ve İmza”

Tarih: 10 Haziran 2017, Cumartesi saat 15:00

63. Sait Faik Hikâye Armağanı’na layık görülen En Eski Yüz kitabının yazarı Pelin Buzluk okurlarıyla buluşacak.

Moderatör: Ayla Duru Karadağ

Yazar Hakkında:

1984’te Ankara’da doğdu. Öykü ve yazıları 2002’den bu yana çeşitli dergi ve seçkilerde yayımlandı. Deli Bal (2010) adlı ilk öykü kitabı Yaşar Nabi Nayır Öykü Ödülü’ne, ikinci öykü kitabı Kanatları Ölü Açıklığında (2012) Selçuk Baran Öykü Ödülü’ne ve son öykü kitabı En Eski Yüz (2016) ise Sait Faik Abasıyanık Hikâye Armağanı’na layık görüldü.

 

 

“Özlem Ertan ve Mehmet Güreli’yle Söyleşi ve İmza”

Tarih: 17 Haziran 2017, Cumartesi saat 15:00

Sanatçı Mehmet Güreli ve yazar Özlem Ertan roman sanatının farklı katmanları üzerine konuşmak için okurlarıyla buluşacak.

Moderatör: Selçuk Aylar

Yazarlar Hakkında:

Özlem Ertan: Çocukluk ve ilk gençlik yılları, memleketi İzmir’de geçti. 2005 senesinde Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi bölümünden mezun oldu ve akabinde İstanbul’a yerleşti. 2007’de Agos’ta başladığı gazetecilik hayatına Taraf gazetesinde devam etti. 2010-2016 arasında “Operatik” ve “Hayalhane” adlı köşelerinde opera ve klasik müzik başta olmak üzere kültür-sanat yazıları kaleme alan Ertan, şu an Andante ve Paros dergileri ile sanatindibi.com sitesinde kültür-sanat gazeteciliğine devam ediyor.

İlkokul yıllarından beri okumayı ve yazmayı hayatının ayrılmaz bir parçası olarak gören Özlem Ertan’ın öyküleri, aralarında K, Gölge, Yabani, Rabarba ve Lemur‘un da olduğu çeşitli dergilerde yayımlandı. Olympos Öyküleri ve Aşkın Karanlık Yüzü adlı öykü derlemelerinde de yer alan yazarın ilk romanı Âşık Kadınlar Denizhanesi ise 2015’in Ocak ayında yayımlandı. İstanbul Boğazı’nda geçen, Türkiye’nin toplumsal gerçeklerinden beslenen ve fantastik kurgusuyla dikkat çeken roman, olumlu eleştiriler aldı. FABİSAD (Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği) üyesi olan Ertan, Türkiye’nin tarihinden, bugününden ve efsanelerinden beslenen fantastik öyküler ve romanlar yazmayı sürdürüyor.

Mehmet Güreli: Yazar, müzisyen, yönetmen ve ressam. 1949’da İstanbul’da doğdu. Ortaokulu Avusturya Lisesi’nde, liseyi Hürriyet Koleji’nde okuduktan sonra iki yıl İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’ne devam etti. Alope’nin Odası 2008 yılında, Hayaller ve Sokaklar 2010 yılında Bedrufi’nin Nefesi 2015 yılında yayımlanmıştır. Müzisyen kimliğiyle “Vapurlar/Blues”, “Cihangir’de Bir Gece”,” Yağmur”, “Odamda Yolculuk” ve “İplerin Kopuşu” albümlerine imza attı. “Vapurlar”, “Bir Oyuncunun Portresi: Necdet Mahfi Ayral”, “İstanbul’a Yolculuk”, “Gölge” film ve belgesellerini yönetti.

 

Vinkmag ad

FACEBOOK YORUMLARI

Yorum

Read Previous

Sabahattin Ali Kütüphanesi’nin yenilenmesi için kampanya

Read Next

Gençlerin “dayanışma” öyküleri, şimdi usta edebiyatçıların ellerinde!

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Lütfen gördüğünüz rakamları bitişik olarak yazınız! *