Yayıncılık dünyasının önemli isimleri yazma serüvenine başlamaya hazır olanlarla destek vermeye hazır.
Yazım Kılavuzu kelam, kalem, bilgi, emek alanındaki dertlenmelerin sonucunda çıkmış bir fikir. Fikir anneleri Şeniz Baş ve Pınar Akseki’nin yazmak, okumak, biriktirdiklerini paylaşmakla, başka birikimlere ulaşmakla ilgili hayatları boyunca dertleri, kavgaları olmuş. Azın sıkıntılarını yaşamışlar, herkesin elindeki azı birleştirince çoğa ulaşabileceğinin farkına vardıkları anda yol onları Yazım Kılavuzu’na getirmiş. Böylece yazarlar, okurlar ve tüm kalem emekçileri için hayallerini, ideallerini gerçekleştirebilecekleri ve güçlerini birleştirebilecekleri bir çatı ortaya çıkmış.
Yazım Kılavuzu’nun ana fikri aslında, “Hepimiz Gogol’un paltosundan çıktık” sözünde gizli. Tüm edebiyat, öncülerinin paltolarından çıkmadı mı? Dostoyevski, Gogol’un “Palto”sundan; roman, Cervantes’in “Don Quıchotte”ndan, büyülü gerçekçilik Marquez’den… Edebiyatı kendilerine yol edinenler kimi zaman bir eserin kimi zaman bir yazarın paltosunun altında geliştiler, büyüdüler. Ahmet Hamdi Tanpınar, Yahya Kemal’in hocalığında ilk adımlarını atıyor, Orhan Kemal Nazım Hikmet’in yoldaşı olmuş. İkinci Yeni ise tamamıyla bu anlayışla gelişmiş, birbirlerinin kanatları altında serpilmişler. Kenzaburo Oe, ünlü çevirmen Vatanabe Kazuo’nun eğitimiyle Nobel’e ulaşmış. Türk edebiyat tarihinde birçok şair ve yazar birbirini besleyerek kalemlerini geliştirmiş. Yazım Kılavuzu’nun muradı da yazıyla, kelamla derdi olanlara bu olanağı sağlamak. Mekân ve mesafe engellerini ortadan kaldırmak için de günümüz şartlarına uyarak öncelikle dijital ortamda faaliyet gösteriyor. Tek bir butona tıklayarak yepyeni bir dünyaya adım atılabiliyor. Yazım Kılavuzu çatısı geliştikçe sadece şirketin hizmetleri vasıtasıyla değil aynı zamanda işbirliğini arttırarak, ortak çalışma alanları yaratarak sürdürülebilir ve yüksek etkileşimli bir platform haline gelmek istiyor.
Pınar Akseki, Yazım Kılavuzu’nun yazım sürecinde sizi nasıl desteklediğini anlatıyor…
İlk kitabını yazmaya niyet eden birisinin önünde uzun bir yol var. İyi bir fikri hikâyeye dönüştürmek, hikâyeyi bir metin haline getirmek, metni işlemek, geliştirmek, doğru yayınevine iletmek gibi birçok meseleyle karşı karşıya. Bunlar arasında en çok rastlanılan sorun bir fikri hikâyeye dönüştürmek, sonra işleyip geliştirmek ve kitaba dönüştürmek. Yazdıklarından emin olamadığı için ya da doğru mecralardan destek alamadığı için yola çıkamayan çok kişi var. Yazım Kılavuzu da ilk cümlesinden son cümlesine kadar diyor ama aslında fikrin oluştuğu aşamadan raflara çıktığı noktaya kadar her safhada eli kalem tutan herkesin yanında olmak istiyor. En faydalı olabileceği noktanın ise metnin ortaya çıktığı, gelişmesi ve yerini bulması için bir kılavuzluğa ihtiyaç duyulan safhada olacağını düşünüyor. Bu deneyim ve uzmanlık bu çatı altında var. Yayıncılık dünyasının önemli isimleri yazma serüvenine başlamaya hazır olanlarla destek vermeye hazır. Sevengül Sönmez, Irmak Zileli, Birsen Ekim Özen, Ayça Güçlüten, Nihan Bora, Neşe Mesutoğlu, Gülşah Elikbank, Seçil Çömlekçi, Nazlı Berivan Ak, Çiğdem Aldatmaz, Melisa Ceren Hasmaden, Yalçın Armağan, Akın Tek projeye katkı sağlayanlardan.
Tüm kalem emekçilerine mesajı ise; “Tüm zorluklarına rağmen uğruna emek verilecek en güzel işlerden birisi yazmak. O yüzden kelimelerinizden hemen vazgeçmeyin!”
- Netflix Türkiye mayıs programı belli oldu - 23 Nisan 2022
- Halsey’den İstanbul konseri - 23 Nisan 2022
- Sepultura Türkiye’ye geliyor - 23 Nisan 2022
FACEBOOK YORUMLARI