İstanbul Kitap Fuarı’na giderken listenize eklemeniz gereken 8 roman

İstanbul Kitap Fuarı, Türkiye’nin en önemli fuar organizasyonlarından bir tanesi. Yüzlerce yayınevi, binlerce kitap okurla buluşacak.

Kitapseverler fuara gitmeden listelerini oluşturmaya başladı bile. Kitap Eki olarak hazırladığınız listelere ufak bir ek yapmak istedik.

1. Acayip Bir Başlangıç – Monika Maron

Alef Yayınevi

Mutluluk sadece bir yanılsama mıydı? Johanna geçmişine ve bugününe bakarak dünyadaki yerini bulmaya çalışır. Kendi hayatında kaybolmanın ve yaşlanmanın hüznü yavaş yavaş damıtılan bir umuda bırakır kendini.

2. Günden Kalanlar – Kazuo Ishiguro

Yapı Kredi Yayınları

Bir roman düşünün ki asıl anlattığı, tek bir satırında dahi geçmeyen duygular, umutlar, hayal kırıklıkları, özlemler olsun. Kazuo Ishiguro’nun benzersiz tarzını en iyi ortaya koyduğu eserlerinden biri olan Günden Kalanlar böyle bir roman…

3. Ağustos Işığı – William Faulkner

İletişim Yayınları

Ağustos Işığı, Faulkner’ın kendine özgü anlatım teknikleriyle Amerikan yaşamının çelişik öğelerini, uyumsuzluklarını ve Amerika tarihinde iz bırakan siyahlar ve ırkçılık sorununu deşen başyapıtlarından biri. Ağustos Işığı, Kuzey-Güney, beyaz-siyahi ayrışmasının yoğun olarak yaşandığı Mississippi’de, Faulkner’ın edebiyat haritasına yerleştirdiği “Yoknapatawpha”da geçer.

4. Bahar Karları – Yukio Mişima

Can Yayınları

“Bahar Karları” yazarın “Bereket Denizi” adlı dörtlemesinin ilk kitabı. Yapıtları “Proust”, “Gide” ve “Sartre”ın yapıtlarıyla karşılaştırılan, cesaret ve erkeksi niteliklerle olan tutkusyla Hemingway’e benzetilen Yukio Mişima, bu kitabında 1912 yılında Tokyo’da İmparatorluk Sarayının köklü soylu sınıfının kapalı çevresinde, sırtlarında geleneğin ağır yükünü taşımayan zengin ailelerin, paraları sayesinde toplumsal ve siyasal güç aramalarını anlatır…

5. Hadrianus’un Anıları – Marguerite Yourcenar

Helikopter Yayınları

Bir imparatorun günlük çilelerini, acılarını, düşüncelerini düşünmeye çalışan bir yazara eşlik ediyorsunuz. Stoacı felsefe izi var mı? Belki. Hele de Hadrianus’tan sonra imparator olacak olan, ve romanın bir mektup gibi kendisine yazıldığı Marcus Aurelius’un Anılar’ını düşünürsek. Okuyun, imparator neye benzermiş, bir düşünün derim.

6. En Mavi Göz – Toni Morrison

Sel Yayıncılık

Olay örgüsü, zamansal sıralanışı, alışılmadık üslubuyla En Mavi Göz, yayınlandığından bu yana ırkçılık ve aile içi şiddet alanında referans kitaplardan biri olmuş, yirminci yüzyıl boyunca kimi zaman acımasızlaşan insani ayrıntıları dünya edebiyatına taşıyan kitaplar arasında
sembolikleşmiştir.

7. Çoluk Çocuk – Patti Smith

Domingo Yayınevi

Yolun başında birbirlerine göz kulak olmaya söz vermiş iki genç sanatçı, Patti Smith ve Robert Mapplethorpe’un yükselişini ve şöhret kapısını aralayışlarını nefes kesici bir içtenlik ve saflıkta anlatan bu kitap, gerçek bir masal.

8. Yaşam Suyu – Clarice Lispector

Monokl Yayınevi

1940’da Kafka’nın yapıtları çevrildiğinde Amerika’da ne etki yaptıysa şimdi de aynısını Clarice Lispector’un eserleri yapıyor.

Vinkmag ad

FACEBOOK YORUMLARI

Yorum

Read Previous

Uzunharmanlarda Bir Davetsiz Misafir

Read Next

Fuarda Kesinlikle Gözden Kaçmaması Gereken Fikri Hür Vicdanı Hür 9 Kitap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Lütfen gördüğünüz rakamları bitişik olarak yazınız! *