
İstanbul Kitap Fuarı tüm hızıyla devam ediyor. Kitapseverler birbirinden farklı kategorilerde kitaplara ilgi gösteriyor. Yayınevleri hem en yeni kitaplarını hem de bugüne kadar okurlarının en çok ilgi gösterdikleri kitaplarını sergiliyor.
Kitap Eki olarak fuarın ilk gününden bu yana öne çıkan kitapları paylaşmaya devam ediyoruz. Okuma listelerinizi yenilemek isterseniz 16 kitaplık listemize mutlaka göz atmalısınız.
1. Yasımı Tutacaksın – Larry Collins, Dominique Lapierre
![]() |
Sarsıcı, sıra dışı bir yaşamın, dünyaca ünlü boğa güreşçisi El Cordobés’in romanı… Ama sadece o kadar değil, İspanya iç savaşının tarihi, yoksulluğun, ölümün esir aldığı bir ülkenin soluk kesen, yürek kanatan anlatısı… Herkesin okuması gereken bir kitap. Yasımı Tutacaksın, yeni çevirisiyle Alakarga’da…
2. Bizi Anlatan Öyküler – İbrahim Yıldız
![]() |
Elinizdeki derleme dünya edebiyatının büyük ustalarının yanı sıra ülkemizde pek tanınmayan ama hem roman hem kısa öykü dalında önemli yapıtlar üretmiş olan yazarların kaleminden çıkma öyküleri bir araya getiriyor. Bu klasik ve çağdaş yazarların öykülerini sahici/sarsıcı/etkileyici kılan şeyin yazarın insana ve topluma bakışlarıdır.
3. Bellek Yanılgısı – Dr. Julia Shaw
![]() |
Bellek Yanılgısı, görgü tanıklığında neyin nasıl görüleceğinin tamamen şartlara bağlı olabileceğini dile getirmesi bakımından ürkütücü, bir iftiranın bin şahitliğe üstün gelebileceğini iddia etmesi bakımından şaşırtıcı bir kitap.
4. Chillon Mahpusu – Lord Byron
![]() |
Ülkemizde en çok Don Juan isimli eseriyle tanınan Lord Byron’un bir diğer önemli eseri olan Chillon Mahpusu, Türkçeye ilk defa Doktor Abdullah Cevdet tarafından Cenevre’de 1899 yılında çevrilmiş ve 1904 yılında yayımlanmıştı. Eserin bir diğer özelliği, Doktor Abdullah Cevdet’in ünlü İçtihat Matbaası’nın ve İçtihat Kütüphanesi’nin ilk yayını olmasıdır.
5. Kelimelerin Suistimali – John Locke
![]() |
John Lock’a göre yeni doğmuş bir insanın zihni boş bir levhadır (tabular rasa). Sonraki süreçte edindiğimiz fikirler ise duyularımız yoluyla elde edilir. Kelimelerin Suistimali’nde bu fikirler basit ve karmaşık fikirler olarak iki grupta incelenmektedir. Locke’a göre fikirler algılarımızın desteğiyle bilincimizi oluştururlar.
6. Ejma’nın Rüyası – Haydar Karataş
![]() |
Ejma’nın rüyası masalsı ve gerçek öğelerin iç içe geçtiği, zaman mefhumunun giderek belirsizleştiği, geçmişin hiç bitmeyen, günümüzde de yaşamaya devam eden hikâyelerini anlatıyor. Kim demiş sesin çizilmediğini, kim demiş nefesin bedeni terk ettiğinde ruhun yitip gittiğini, kim demiş?
7. Gece Mavisi Elbise – Karen Foxlee
![]() |
Geçmişin izlerini sürerken geleceğe bambaşka gözlerle bakan iki genç kızın hikâyesini, polisiye tadında anlatan roman, kusursuz kurgusu, katmanlı olay örgüsü ve ilginç karakterleriyle her yaştan okurun ilgisini çekecek nitelikte. Tropik ormanın kıyısında, cennet gibi yerdeki, küçük bir kasabada Hasat Geçidi’ne hazırlanan gençlerin duygusal yolculuklarını gizem ve macera unsurlarıyla harmanlayan yazar, yarattığı beklenmedik sonla nefes kesiyor.
8. Berk Operacı Oldu – Kaan Elbingil
![]() |
İlk kitabı Berk Mucit Oldu’yla büyük ilgi çeken Kaan Elbingil, okurlarını Berk’in yepyeni, eğlenceli macerasına davet ediyor. “Proje çocuk” kavramını mizahi üslubuyla eleştiren yazar, okumaya yeni başlayan çocuklara çok renkli bir hayal dünyası sunuyor.
9. Çukur – Berrin Karakaş
![]() |
Berrin Karakaş ihanetin, bekleyişin, kötülüğün, ümitsiz aşkların sarstığı Çukur’da, bizi bir sarmalın içine; cevapsız soruların, sonuçsuz hesaplaşmaların, beyhude beklentilerin ve şifasız acıların tam ortasına sürüklüyor.
10. Burası Politeknik – Rıza Özlütaş
![]() |
Gazeteci, yazar, çevirmen Rıza Özlütaş, Yunan gençliğinin Albaylar Cuntasına karşı efsanevi Politeknik Direnişi’ni o günlerin tarihsel gelişmeleriyle, tanıklıklarla birlikte okura anlatıyor.
11. Ex Libris ya da Pertev Efendi’nin Olağanüstü Yolculuğu – Can Orhun
![]() |
Sarayın kütüphanesinden çalınan bir yazma, gizemli bir beddua, kitaplara aşık mücellit Pertev Efendi ve onun, sonunun nereye varacağını bilmeden çıkmayı göze aldığı gizemli yolculuğu.
12. Resimli Adam – Ray Bradbury
![]() |
Ray Bradbury sadece bilimkurgunun değil fantastik edebiyatın ve korkunun da yirminci yüzyıldaki ustalarından biri. Bilimkurgunun “iyi edebiyat” da olabileceğini kanıtlayan belki de ilk yazar. Tüm yeteneklerini sergilediği ve çerçeve öykü formatında yazdığı Resimli Adam ise modern bireyin psikolojisine ve teknolojik ilerlemenin karanlık yanına ışık tutan eşsiz bir öykü derlemesi.
13. 15 Temmuz Anayasası – İbrahim Ö. Kaboğlu
![]() |
İbrahim Kaboğlu, olağanüstü hal ile kanun hükmünde kararnamelere dayanan bir yönetim altında yapılan anayasa değişikliği referandumu ve tartışmalı sonucuyla karşı karşıya kalan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının önümüzdeki süreçte neler yapabileceğini, yılların kazanımlarını nasıl muhafaza edebileceğini hukuk, demokrasi ve insan hakları bağlamında 15 Temmuz Anayasası’nda inceliyor.
14. Atsineği – Ethel L. Voynich
![]() |
Atsineği, klasik romanların o hiçbir şeyle değiştirilemez okuma keyfini sunan, okurunu roman kahramanlarıyla birlikte “yaşamın ve mücadelenin ta ortasına fırlatan” bir yapıt.
15. Mizojini – Jack Holland
![]() |
İrlandalı yazar ve gazeteci Jack Holland, bu kitapta, tüm toplumsal değişimleri, tüm bilimsel ve felsefi anlayışları hiçe sayarak binlerce yıldan beri süregelen bu olgunun genlerini, nedenlerini ve sonuçlarını araştırıyor.
16. Kral Arthur’un Sarayında Connecticutlı Bir Yankee – Mark Twain
![]() |
19. Yüzyıl Amerikası’ndan bir yankee, talihsiz bir kaza sonucu kendini 6. yüzyılda bulur. Artık Kral Arthur’un tebasının bir üyesidir ve çok geçmeden, İngiliz ulusunu Camelot’un zulmünden kurtarmak ve özgürleştirmek, batıl inançlarla yönetilen ülkeyi Cumhuriyet’e taşımak için kolları sıvar. Hedefiyle arasında, başta dönemin en tehlikeli adamı Merlin olmak üzere, aristokrasi, Kilise ve tabii ki krallığın kendisi dursa da, yüksek teknolojik bilgisi sayesinde engellerin tek tek üstesinden gelecektir.
- Netflix Türkiye mayıs programı belli oldu - 23 Nisan 2022
- Halsey’den İstanbul konseri - 23 Nisan 2022
- Sepultura Türkiye’ye geliyor - 23 Nisan 2022
FACEBOOK YORUMLARI