Tarihte İz Bırakanlar Serisi’ne 4 Yeni Kitap

Caretta Çocuk yeni serisi Tarihte İz Bırakanlar ile çocuklara gerçek yaşam öyküleri üzerinden insanı insan yapan erdemleri anlatıyor.

Renkli çizimleri, sıra dışı boyutu ve kuşe kâğıda özel sayfa tasarımıyla fark yaratan seride çocuklar; Einstein, Rowling, Malala ve Disney, Bell, Kolomb, Luther King, Nightingale’i çok daha yakından tanıma fırsatı elde ediyor hem de onların tarihte iz bırakmalarını sağlayan azim ve özveri dolu yollarını keşfediyor.

E. Murat Yığcı tarafından derlenen Tarihte İz Bırakanlar serisi her biri kendi alanında başarıya ulaşmış ve dünyada fark yaratmış kişilerin gerçek hayat hikayeleriyle yeni nesilleri yaratıcılık, hayal gücü, duyarlı olmak ve akıllı olmak konularında yüreklendiriyor, onlara dünyaya neler katabileceklerini gösteriyor.

8 kitaptan oluşan seriye eklenen dört yeni kitabın kahramanları, bir lider olarak pek çok insanın hayatını değiştiren eşitlik savunucusu Martin Luther King, başta telefon olmak üzere pek çok buluşun mucidi Aleksander Graham Bell, bilinmeyen denizlere açılmak konusundaki cesaretiyle Amerika kıtasını keşfeden gezgin Kristof Kolomb ve hayatını hastalara yardım etmeye adayan modern hemşirelik hizmetinin kurucusu Florence Nightingale… Serinin geçtiğimiz aylarda çıkan ilk kitapları ise  Harry Potter’ın yazarı J.K. Rowling’in, fiziğin dehası Albert Einstein’ın, kız çocuklarının okuması için verdiği mücadele ile tanıdığımız, 17 yaşında Nobel alan Malala Yusufzay’ın ve dünyaya pek çok çizgi film karakteri armağan eden Walt Disney’in gerçek hayat öyküleri üzerinden çocuklara hayal gücü, duyarlı olmak, akıllı olmak, kararlı olmak gibi konularda ilham veriyor.

 


Martin Luther King Gibi Liderlik Yapabilirsin

Eşitlik savunucusu Martin Luther King, bir lider olarak söyledikleri ve yaptıklarıyla dünyadaki pek çok insanın hayatını değiştirdi. Bu kitap, onun gerçek yaşam öyküsünden yola çıkarak onun gibi etkili ve kararlı liderler olmamız için bize ilham veriyor. 

Florence Nightingale Gibi Yardımsever Olabilirsin

Modern hemşirelik hizmetinin kurucusu Florence Nightingale hayatını başkalarına yardım etmeye adayarak insanlığa büyük hizmetlerde bulundu. Bu kitap, onun gerçek yaşam öyküsünden yola çıkarak hepimizin içindeki yardımseverlik duygusunun etkili olması için bize ilham veriyor.

Aleksander Graham Bell Gibi İdealist Olabilirsin

İlk icadını 11 yaşında yapan Graham Bell, ideallerinin peşinden azimle gitti ve başta telefon olmak üzere birçok buluşa imza attı. Bu kitap, onun gerçek yaşam öyküsünden yola çıkarak, gittiğimiz her yere ideallerimizi de götürmemiz için bize ilham veriyor.

Kristof Kolomb Gibi Cesur Olabilirsin

Keşfedilmeyeni keşfetmek, bilinmeyen denizlere açılmak konusunda cesaretiyle Kristof Kolomb, Amerika kıtasını keşfederek insanlık tarihine büyük bir katkı sağladı. Bu kitap, onun gerçek yaşam öyküsünden yola çıkarak hayatta hep cesur adımlar atmamız için bize ilham veriyor.

 

Vinkmag ad

Read Previous

Dostları onu hep hatırlıyor

Read Next

AÇIKLAMA

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Lütfen gördüğünüz rakamları bitişik olarak yazınız! *