
2017’yi geride bırakmamıza az bir zaman kaldı. Yayınevleri dur durak bilmeden nitelikli kitapları okurla buluşturmaya devam ediyor.
Yeni yıla sayılı günler kala raflara yeni çıkmış 10 kitabı takipçilerimizin dikkatine sunuyoruz.
1. Venüs Üçgeni – Anais Nin
![]() |
1940’larda, bir koleksiyoncunun önerisiyle erotik hikâyeler yazmaya başlayan Henry Miller’a katılan Anaïs Nin, başta sipariş üstüne kaleme aldığı metinlerde erotizmin en saklı kuytularına ulaşır. Bedenin ve hayal gücünün kışkırtıcılığına kapılan karakterler aracılığıyla insan doğasının en mahrem köşelerini gözler önüne serer.
Türkçede ilk kez tam metin olarak yayımlanan Venüs Üçgeni, erotik yazının en usta kalemlerinden birinin olağanüstü zengin ve egzotik öykülerini bir araya getiriyor.
2. Mavibent – Maggie Nelson
![]() |
Bireysel ıstırabın, aşkın ve ufkun mavi sınırlarında gezinen bir içsel kâşif Maggie Nelson. Bu kitabıyla şiirsel, felsefi, cüretkâr anlatının kilometre taşlarından birini ruhumuzun mavi odalarına bırakıyor.
Mavibent Johann Wolfgang von Goethe, Yves Klein, Leonard Cohen, Joni Mitchell ve Billie Holiday gibi pek çok mavi ruha da misafir olarak melankoli, inanç, alkol, hasretlik ve arzunun arasında yol alıyor. Nelson mavi renge yaşam boyu takıntısının izinde hem bireysel hem de evrensel acıların, matemin ve hüznün haritasını çıkarıyor, orada gizli estetik güzelliğe adım adım, bent bent ulaşıyor.
3. Tılsım-ı Kudret – Göktuğ Canbaba
![]() |
Göktuğ Canbaba, sonsuz kudretin peşindeki bir Osmanlı şehzadesinin, tarihi sırların izini süren sıradışı bir maceracının ve öte diyarlara fısıldayan bir muska üstadının öyküsünü Tılsım-ı Kudret’te bir araya getiriyor. Mezopotamya’da doğan bir efsane İstanbul’daki bir antika dükkânının duvarları arasına süzülüyor. Büyülü muskalarla açılan kapıların ardında, dehşeti yanlarında getiren davetsiz misafirler beliriyor.
4. Mıntıka – Mathias Enard
![]() |
Yazar, “Akdeniz’in en parlak, en güzel imparatorluğu” dediği Osmanlı’nın son dönemine dair hikâyelerinden İstanbul tasvirlerine, İstanbul’un fethinden Çanakkale Savaşı’na, Osmanlı Yahudilerinin kaderinden Akdeniz sahillerindeki tatil köylerine kadar anlatılarıyla da Türkiye tarihine ve coğrafyasına özel bir önem atfediyor.
5. Amazon’un Efendisi – Márcio Souza
![]() |
Devrim tarihinde kısa soluklu fakat heyecan verici bir saltanat dönemini anlatan Amazon’un Efendisi, bugünün Latin Amerika’sında en yetenekli yazarlar arasında gösterilen Márcio Souza’nın ilk kitabıdır.
6. Başka Bir Gökyüzüne İnanmak – Ezgin Kılıç
![]() |
Ezgin Kılıç yeni kitabında okurları tarafından çok sevilen dokunaklı cümleleriyle yine her biri çok özel anlatılara imza atıyor. Aşkların, ayrılıkların hüznünün yanı sıra yeni ufuklara yelken açma umudunu da barındıran yazılarıyla Başka Bir Gökyüzüne İnanmak okurlarını aşk dolu bir yolculuğa davet ediyor.
7. Eylül – Mehmet Rauf
![]() |
Eylül’de doğa ve çevre arasındaki etkileşimin hikâyeye katkısını sağlayan sadece tasvir ustalığı değil, tasvirlerin romansal gerçekliğin içinden yapılabilmiş olmasıdır. Bu açıdan Eylül Osmanlı-Türk edebiyatının “ilk psikolojik romanı” olarak gösterilir. Fransız romantizminden etkilenen Mehmet Rauf trajik bir aşk hikâyesini, kişilerin iç bunalımlarını, çatışmalarını, duygusal yoğunluklarını büyük bir dil zenginliğiyle ortaya koyarken insan ruhunu etkileyen doğayı ve mekânları da şiirsel bir güzellikle betimler.
8. Karanlığın Son Günleri – Graham Moore
![]() |
New York, 1888. Gaz lambaları sokaklarda parıldıyor, elektrik ışığının mucizesi yeni yeni kendini gösteriyor. Hukuk Fakültesi’nden henüz mezun olmuş genç avukat Paul Cravath kazanılması imkânsız gibi görünen bir dava alır. Paul’ün müvekkili George Westinghouse, Thomas Edison tarafından milyon dolarlık bir iddiayla dava edilmiştir. Davayı kazanan taraf, geceyi gündüze çevirme gücünü ele geçirecek ve büyük bir servet kazanacaktır…
9. Benimle Kal – Ayọ̀bámi Adébáyọ̀
![]() |
Çokeşliliğin geçerli olduğu Nijerya’da aile büyükleri Akin’e ikinci bir eş bulmaya karar verirler. Yejide ne pahasına olursa olsun hamile kalmak zorundadır. Karşılığında korkunç bir bedel ödeyecek olsa bile.
Benimle Kal 1980’lerin Nijeryası’nda sosyal ve siyasi olayları fona alan çok renkli bir hikâye.
10. Yangında Kaybettiklerimiz – Mariana Enriquez
![]() |
Toplumsal yozlaşmayı doğaüstü güçlerle karikatürize ederek anlatan Enriquez, berrak dili ve sanki her şey normalmiş gibi bir tavırla kaleme aldığı öyküleriyle Julio Cortazar, Shirley Jackson ve Roberto Bolaño gibi isimlerle birlikte anılmaya aday.
- Netflix Türkiye mayıs programı belli oldu - 23 Nisan 2022
- Halsey’den İstanbul konseri - 23 Nisan 2022
- Sepultura Türkiye’ye geliyor - 23 Nisan 2022
FACEBOOK YORUMLARI