Chelsea Cain’in dilimize çevrilen kitabı, polisiye edebiyata yeni bir soluk getirecek gibi duruyor. Tek Tekme müthiş olay örgüsü, sürükleyici dili ve asi kızı Kick Lannigan’ın hikayesi ile serinin diğer kitaplarını sabırsızlıkla beklememize yok açıyor.
Öyle bir kitap okumalıyım ki sınırsız bir maceranın içine girip kaybolayım diyorsanız Chelsea Cain tam da tanışmanız gereken yazarlardan. Modern Amerikan polisiye edebiyatında önemli bir yeri olan yazar, çok sevilen Gretchen Lowell adlı oyunbozan, nefret ve intikam ustası bir katili anlattığı serinin ardından yeni romanı Tek Tekme’yi yazdı. April Yayıncılık tarafından Türkçeye çevrilen Tek Tekme, Ocak ayında raflarda yerini aldı. Tek Tekme’nin hikaye dünyasında, geçmişiyle yüzleşen yaratıcı, manipülatif ve bir o kadar da tehlikeli bir kadın olan Kick Lannigan akıl almaz bir maceraya çıkıyor, burada bombalar, silahlar ve elbette kötü adamlar kol geziyor!
Geçmişin trajedileri, çocukluğun anıları bugün bizim kim olduğumuzu şekillendirir. Aslında edebiyatı bir sağaltma olarak düşünürsek, her okuduğumuzda kendimizle, bizim kim olduğumuzla yüzleşiriz. Kick Lannigan’ın oldukça sıradan giden hayatı, dairesine giren yakışıklı bir dedektifle bir anda ters düz oluyor. Tıpkı Kick’in sınırları alt üst eden hikayesiyle tanışan okurlar gibi! Eğer okuduğunuz romanın baş karakteri olarak, onun geçmişinin, geleceğinin ve şimdisinin gölgeleriyle savaşmayı seviyorsanız Chelsea Cain’in güçlü karakterlerinin zehirli ama bir o kadar da büyüleyici dünyasıyla tanışmalısınız!
Tek Tekme’nin asi kızı Kick Lannigan, daha çocukluğundan beri suçlular dünyasının içindeydi. Kaçırılan ve suistimal edilen Kick, kendine dayatılan sahte kimliğinden kurtulsa bile yıllar yılı, geçmişinden, kendisi hakkında yapılan haberler ve meraklı insanların bakışları aracılığıyla bir türlü kaçmayı beceremedi. Bununla birlikte bir zamanlar Kick’i kaçıran ve onu gerçek olmayan bir yaşamın içine hapseden kötülük durmak bilmedi. Kötü anıların her biriyle yüzleşmek ve sis perdelerini kaldırmak için Kick artık yeni bir ipucuna sahip. Peki ya bu ipuçlarının her biri masum bir çocuğun hayatıyla iç içe geçmişse? Kick’in kaybedecek zamanı yok, düşmanlar ve dostlar iç içe geçmiş durumda!
Kick güçlü kalabilecek mi? Kime güvenebileceğini bilmek Kick için sandığımızdan daha zor fakat onun yılmaya hiç niyeti yok!
Kick Lannigan bir ölüm makinesi, sert görüntüsünün altında barındırdığı silahlarıyla her an savaşmaya sonuna kadar hazır. Bu hikayede iyiyi yahut kötüyü görmek hiç kolay değil, fakat Kick bunu görmek zorunda! Çünkü derin trajedilerden kaçmak kolay olmadığı gibi imkansız ve Kick derin bir kötülüğün tam ortasında. Birileri Kick Lannigan’dan gizlenmeye devam ediyor fakat bu artık o kadar da mümkün gözükmüyor çünkü Kick yumrukları ve silahlarıyla suçlular dünyasının yılmaz karakteri olma yolunda hazır durumda!
Chelsea Cain’in dilimize çevrilen kitabı, polisiye edebiyata yeni bir soluk getirecek gibi duruyor. Tek Tekme müthiş olay örgüsü, sürükleyici dili ve asi kızı Kick Lannigan’ın hikayesi ile serinin diğer kitaplarını sabırsızlıkla beklememize yok açıyor. Kitap hayatla birleşsin diyorsanız Chelsea Cain’in yeni kitabı Tek Tekme, sizleri bekliyor!
|
- Bir Değişim Kitabı: Mutluluk Projesi - 28 Mayıs 2018
- Asi Bir Kadının Sınırları Yıkan Yolculuğu: Tek Tekme - 29 Ocak 2018
- Paldır Küldür Bir Distopya - 5 Ekim 2017
FACEBOOK YORUMLARI