Çizgi roman karakteri Batwoman diziye uyarlanıyor.

Batwoman 1950’lerde, erkek süper kahraman Batman’in eşcinsel olduğu ‘dedikodularına’ karşı ‘Batman’le romantik bir ilişki kurması’ amacıyla yaratılmıştı.

Batwoman (Yarasa Kadın) isimli lezbiyen çizgi roman karakteri, ABD’deki the CW adlı televizyon kanalı için diziye uyarlanıyor.

DC Comics firmasının yarattığı Batwoman, başrolün bir eşcinsel olduğu, çizgi romandan uyarlanan ilk süper kahraman dizisi olacak.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre televizyon dizisinin tanıtımında kadın kahraman için “Lezbiyen ve şehrin yer altı suç örgütlerinin sonunu getirebilecek çok iyi eğitilmiş bir sokak savaşçısı. Toplumsal adalet için tutkuya, düşündüğünü açıkça söyleyebilecek kabiliyete sahip” deniyor.

1950’lerde ortaya çıktı

Batwoman ilk olarak 1950’lerde, erkek süper kahraman Batman’in eşcinsel olduğu ‘dedikodularına’ karşı ‘Batman’le romantik bir ilişki kurması’ amacıyla yaratılmıştı.

Ama karakter daha sonra seriden çıkarıldı ve 2006’da Kate Kane adıyla eşcinsel bir kadın olarak yeniden eklendi.

Batwoman (Kate Kane) o tarihten bu yana DC Comics’in en popüler eşcinsel karakterlerinden biri oldu.

Vinkmag ad

FACEBOOK YORUMLARI

Yorum

Read Previous

Bir nehirin tanıklığı: Porsuk Durgun Akardı

Read Next

Bu sahafta çocuk kitapları ücretsiz!

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Lütfen gördüğünüz rakamları bitişik olarak yazınız! *