Dile ulaşamayan sözcükler, dönüşen yaşamlar…

İlk satırından itibaren merak uyandıran roman, konusu, kurgusu ve diliyle her yaştan okurda iz bırakacak güçte.

Saliha bütün gece yatağında oturup, hafızasını zorlayarak kendisine ait bir sır aradı. Yıllarca aklının batağında gömülü kalmış bir giz, başına gelmiş bir felaket, kimsenin bilmediği bir hastalık, işlediği bir suç… Onu diğerlerinden farklı yapacak bir şey.
Zihninin derinliklerinden böyle bir şey bulup çıkarsa, ertesi gün gidip Miran’ın oturduğu taburenin önünde duracak ve aynen onun yaptığını yapacaktı.
Bak, diyecekti, benim de yüreğimi sana açacağım bir meselem var.
Ama olmadı. Ne kadar zorladıysa da o güne kadarki hayatına dair bir şey bulamadı. 

Dünyanın uğultusu, merkezden uzaklaşanların içinde yankılanıyordu. Uykuları bölen bir sessizlikte olup bitiyordu her şey. Sabırla bekleyenler, çekip gidenler, geride kalanlar ve yollara düşenler. Bir tek ay şahitti, bir de Saliha…

Çağdaş edebiyatımızın üretken yazarlarından Neslihan Önderoğlu, birbirine dolanan yaşamlara ve görünmeyen yaralara dokunuyor. Hem çok farklı hem de benzer yaşamlar süren gençlerin duygu dünyalarını ve gelecek kaygılarını anlatan yazar, günümüz Türkiye’sini resimliyor. İlk satırından itibaren merak uyandıran roman, konusu, kurgusu ve diliyle her yaştan okurda iz bırakacak güçte.

Neslihan Önderoğlu kimdir?

İstanbul’da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. 2012’de yayımlanan ilk öykü kitabı İçeri Girmez miydiniz ? ile 2013 Haldun Taner Öykü Ödülü’nü kazandı. 2013 yılında Mevsim Normalleri adlı öykü kitabı, 2014’teyse, editörlüğünü yaptığı Karla Karışık Kış Öyküleri Seçkisi yayımlandı. Murathan Mungan’ın hazırladığı Merhaba Asker ve Kadınlar Arasında seçkilerinde ve çocuklar için derlenen Bir Masal Anlat gibi seçkilerde öyküleri yer aldı. Notos, Sarnıç Öykü, Sözcükler, Kitap-lık, Özgür Edebiyat, İzafi, Dünyanın Öyküsü, Sıcak Nal, Türk Dili, Öykü Teknesi, Patika gibi çok sayıda dergi ve fanzine öyküleriyle katkıda bulunan Neslihan Önderoğlu, Sarnıç Öykü dergisinin editörlüğünü yaptı. İlk romanı, Günışığı Kitaplığı’nın Köprü Kitaplar koleksiyonu için yazdığı Bana Sesini Bırak (2015) oldu. Dikkati çeken Filler ve Balıklar (2015) adlı öykü kitabının ardından, gençler için yazdığı öykülerden oluşan Mutsuz Palyaçolar Örgütü (2016) yayımlandı. Çağdaş öykücülüğümüzün önemli isimleri arasında yer alan Önderoğlu’nun ikinci ve son romanı Ay Dolandı (2017). ON8 Blog’da, “Cin Atı” adlı köşesinde, iki haftada bir öyküler biriktiren yazar, İstanbul’da yaşıyor; kızı ve oğlu var.

  • Ay Dolandı
  • Yazar: Neslihan Önderoğlu
  • Türü: Roman
  • Baskı Yılı: Şubat 2017
  • Sayfa Sayısı: 280 Sayfa
  • Yayınevi: On8 Kitap

 

Vinkmag ad

FACEBOOK YORUMLARI

Yorum

Read Previous

Yüzbir Gece Masalları’nın çevirmeni Araştırmacı Claudia Ott Türkiye’de…

Read Next

Komün Günleri’nden Bir Tanıklıkla; Paris Komünü Tarihi

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Lütfen gördüğünüz rakamları bitişik olarak yazınız! *