Polisiye Edebiyat ve Şeytan Tüyü Serüveni

Polisiye edebiyat dünyamızda olan yeni gelişmeler, yeni kitaplar hakkında sevinç ve heyecan duyuyoruz doğrusu. Gitgide artan bir hız ve kaliteyle gelişen bu türde birçok kişi için yeni yazarları keşfetmek, birbirinden heyecanlı kitaplarını okumak kitapseverleri memnun ediyor.

Biz de Kitapeki olarak siz sevgili okuyucular için 16 Mayıs Pazartesi günü Fenerbahçe Gönüllüleri Derneği ve Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği Armağan Tunaboylu ve Çağatay Yaşmut’un, “Polisiye Edebiyat ve Şeytan Tüyü” söyleşisine katıldık.

13230156_1407961415896799_8090959251273163194_n

“Beyoğlu Çıkmazı”, “Kadıköy Cinayetleri”, “Beni Yavaş Öldür”, “Şarkılar Susunca” kitaplarının yazarı Çağatay Yaşmut, polisiye edebiyatın tarihçesinden, geçirdiği değişimlerden bahsederek söyleşiye başladı. Polisiye yapıt bir suçu konu almalı; suç ise çözülmesi imkânsız gibi görünen, gizemli bir cinayet olmalı; bu cinayet muamma ve gizemle harmanlanmalıdır diyen Çağatay Bey’e göre Polisiye Edebiyat, toplum hakkında bir şeyler hatta çok şeyler söylemeye başlamıştır.

“Yıldız Cinayetleri”, “Resim Cinayetleri” ve “Konsey Cinayetleri” kitaplarının yazarı Armağan Tunaboylu ise sinema tarihçemiz ve polisiye edebiyatın sinemadaki yeri üzerine bilgi verdi. Ayrıca “Yıldız Cinayetleri” kitabından uyarlanan “Şeytan Tüyü” isimli filme değindi.

13233153_10153858522699550_2460084184365493474_n

Yazarların kitaplarını yazma süreçleri, karakterlerini nasıl yarattıkları, yazmak için ne tür ortamları tercih ettikleri, ilham kaynaklarının neler olduğu vs. üzerine devam eden söyleşi bilgilendirici ve aydınlatıcı olduğu kadar eğlenceliydi de.

Söyleşiyi düzenledikleri için Fenerbahçe Gönüllüleri Derneği ve Kadıköy Belediyesi’ne, güzel konuşmaları için de Armağan Tunaboylu ve Çağatay Yaşmut’a teşekkürler ederiz. Yakında çıkacağını duyduğumuz kitaplarını heyecanla bekliyoruz…

Hazırlayan: Perge Dündar

Vinkmag ad

FACEBOOK YORUMLARI

Yorum

Read Previous

Kapitalist Polisiyenin Ötesinde: Siyah Bira

Read Next

Sırt Çantasında Üç Kitap ile Bir Şairin İzinden Macaristan Toprakları

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Lütfen gördüğünüz rakamları bitişik olarak yazınız! *