![](https://kitapeki.com/wp-content/uploads/2016/07/7Temmuz2016_Sarp.png)
Bu hafta Çocuğa Bak yazarlarımızdan Sarp Gezgin’in Çıtır Çıtır Felsefe serisi üzerine yazdıklarını okuyacaksınız.
Günışığı Kitaplığı seriyi “Çocukla felsefeyi en doğal biçimde bir araya getiren “Çıtır Çıtır Felsefe” dizisi, öğretmeye çabalamak veya öğüt vermekten çok; paylaşan, hayatı birlikte anlamaya çalışan, açıklama yapma kaygısı gütmeyen bir anlatımla kaleme alındı. Özellikle anne babalar ve öğretmenler, çocuklara cevap verirken güçlük çektikleri pek çok temel soruya bu dizi sayesinde akılcı ve pratik cevaplar bulabiliyorlar. Böylelikle dizi, nesiller arası iletişim için de mükemmel bir anahtar işlevi kazanıyor. Dizi, eğitimcilere de temel konuları farklı yaklaşımlarla açıklayabilmeleri için zengin bir olanak sağlıyor. Öğrencilerin bağımsız düşünebilen ve düşüncelerini açıklıkla ifade edebilen bireyler olarak gelişmelerini sağlayan örneklerle hazırlanan dizi, felsefeyle en doğru ve hızlı yoldan buluşmak için yetkin bir kaynak, etkili bir eğitim materyali.” sözleriyle anlatıyor.
Sarp, Çıtır Çıtır Felsefe dizisini ve daha önce dizinin bir kitabı hakkında Nihal Ünver’in yazdıklarını tüm arkadaşlarına tavsiye ediyor.
Çıtır Çıtır Felsefe Makineler ve İnsanlar
Bu kitapta makineler ve insanlar ilişkisiyle ilgili hikâyeler var. Hikâyelerden en çok sevdiğim hikâye Makinelerle Dolu Bir Dünya. Hikâyedeki Fırat evden çıkmak için acele ediyor. Hazırlanırken teknolojik aletler kullanıyor. Kullanınca da bize teknolojik aletleri öğretiyor. Fırat’ın kullandıklarının bazıları çalar saat, tıraş makinesi, su ısıtıcı, cep telefonu, ekmek kızartma makinesidir. Diğer hikâyeler de güzel. İnsanlar yerine teknolojik aletler geliyor, insanlardan daha akıllılar.
- Çıtır Çıtır Felsefe Makineler ve İnsanlar
- Yazarlar: Birigitte Labbe – p. – F. Dupont -Beurier
- Resimleyen: Jacques Azam
- Çeviren: Azade Aslan
- Sayfa Sayısı: 39 Sayfa
- Basım Tarihi: 3. Baskı Aralık 2015
- Yayınevi: Günışığı Kitaplığı
Çıtır Çıtır Felsefe Mutluluk ve Mutsuzluk
Bu kitapta mutlu olmak ve mutsuz olmakla ilgili hikayeler var. Hikayelerden en çok Tam da Mutlu Olmuştum hikayesini sevdim. Hikayede Teo parasını biriktirip istediği arabayı alıyor, sonra arkadaşı Yiğit daha da büyük araba alıyor. Teo Yiğit’in arabasını görüyor ve mutluluğu azalıyor. Aslında en başta ikisi de eşit mutluluktaydı. Diğer hikayeler de güzel, okumanızı tavsiye ederim. Mesela: Görünmez mutluluk, Mutluluğun küçük düşmanları, Mutsuzluğu paylaşmak, Mutluluk satıcıları .
- Çıtır Çıtır Felsefe Mutluluk ve Mutsuzluk
- Yazarlar: Birigitte Labbe – Michel Puech
- Resimleyen: Jacques Azam
- Çeviren: Azade Aslan
- Sayfa Sayısı: 39 Sayfa
- Basım Tarihi: 3. Baskı Aralık 2015
- Yayınevi: Günışığı Kitaplığı
Çıtır Çıtır Felsefe Şiddet Ve Şiddetsizlik
Bu kitapta şiddet şiddetsizlik kavramını anlatan hikâyeler var. Benim bu kitapta en sevdiğim hikâyeler: Bayat Çikolatalı Çörekler, Çatışmasavar Murat, İmdat Çatışma. Çünkü şiddetsizliği nasıl yapacağımızı öğretiyor. Örneğin Çatışmasavar Murat’ta annesi Murat’a bağırarak ekmek aldın mı? diye sordu. Murat annesinin birisiyle kavga etmek istediğini anladı ve annesi ona çatışma bombası atıyor gibi hayal etti, hemen ekmek alırım dedi.
Diğer hikâyelerini siz okuyup öğrenin.
- Çıtır Çıtır Felsefe Şiddet Ve Şiddetsizlik
- Yazarlar: Birigitte Labbe- Michel Puech
- Resimleyen: Jacques Azam
- Çeviren: Azade Aslan
- Sayfa Sayısı: 39 sayfa
- Basım Tarihi: 9. Baskı Mayıs 2016
- Yayınevi: Günışığı Kitaplığı
Çıtır Çıtır Felsefe Zaman Çok ve Zaman Yok
Bu kitapta zaman kavramını anlatan hikâyeler var. Hikâyelerden en çok sevdiğim Şefle Dalga Geçilmezdir. Hikâye kahramanı Zeynep hep televizyon izlemek istediği, hiç ödev yapmak istemediği için saatin pillerini çıkardı. Zeynep saatin pillerini çıkardığı için saat durdu. Saat durduğu için de Zeynep hep televizyon izledi. Annesi de balık pişiriyordu, saat durduğu için balık yandı. Babası haberlere bakacaktı ama bakamadı. Bunun gibi zaman kavramlı eğlenceli hikâyeler okumak isterseniz bu kitabı okumanızı öneririm.
- Çıtır Çıtır Felsefe Zaman Çok ve Zaman Yok
- Yazarlar: Brigitte Labbe – Micheil Puech
- Resimleyen: Jaques Azam
- Çeviren: Azade Aslan
- Sayfa Sayısı: 39 Sayfa
- Basım Tarihi: 13. baskı Kasım 2015
- Yayınevi: Günışığı Kitaplığı
- Sarp Gezgin’den Çıtır Çıtır Felsefe - 6 Temmuz 2016
FACEBOOK YORUMLARI
One Comment
İyi