Brigitte Labbé ile “Çıtır Çıtır Felsefe”

Günışığı Kitaplığı yazarı Brigitte Labbé İstanbul Kitap Fuarı’nın konukları arasındaydı. Biz Brigitte Labbé’yi “Çıtır Çıtır Felsefe” dizisindeki kitaplarından biliyoruz.

img-20161119-wa0004

Brigitte Labbé’yi fuar ve Türkiye ziyaretinde yakalayıp sohbet etmek bizim için en önemli konulardan biriydi. Fuarda biraraya geldiğimiz Brigitte Labbé KitapEki takipçileri için sorularımızı yanıtladı.

Brigitte Labbé, kitaplarını yazarken ve isimlendirirken ne tür bir yöntem izlediğini anlattı. Özellikle Türkiye üzerine gerçekleştirdiğimiz kısımda ise net ve umut dolu konuşmasıyla hem çocuklara hem de biz yetişkinlere örnek alınacak bir yazar olduğunu gösterdi.

Ve tabi ki bu güzel sohbetimizi o güzel çevirisiyle daha keyifli hale getiren Mehmet Erkurt’a ise teşekkürü bir borç biliriz.

Brigitte Labbé kimdir?

Uzun süre iletişim sektöründe görev aldıktan sonra Paris Sorbonne Üniversitesi’nde felsefe eğitimi gördü. Çalışmalarını, karışık felsefi kavramları çocuklara aktarabilmek üzerine yoğunlaştırdı. Çok dogmatik bulduğu felsefe alanına duyduğu tepkiyle kaleme aldığı Çıtır Çıtır Felsefe dizisinde, çocuklar için felsefenin sürekli kendini yenileyen bir sorgulama olduğunu göstermek istedi. Okullarda, kütüphanelerde ve kafelerde, çikolata, kurabiye ve şeker eşliğinde çocuklar için “Çıtır Çıtır Felsefe” günleri düzenleyip tartışmalar yapan Labbé, katıldığı ulusal ve uluslararası konferanslarda, yetişkinler için, çocuklara zor konuları anlatmak üzerine sunumlar gerçekleştiriyor. Yazar, müzisyen eşi Wassim Soubra ve iki kızıyla birlikte Paris’te yaşıyor.

Gün Çağ Aydın
Takip için
Vinkmag ad

FACEBOOK YORUMLARI

Yorum

Read Previous

Konuşkan Bir Ölü

Read Next

Modernizmin Yaralı Albatrosu Baudelaire’den Şaraba ve Esrara Dair

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Lütfen gördüğünüz rakamları bitişik olarak yazınız! *