Cinsel Kimya cinselliğimiz ve orgazmla ilgili birçok konuşmadığımız konuya cevap niteliğinde, farkındalık yaratabilecek bir kitap.
Yaşam enerjisi dendiğinde ilk olarak akla gelmeyen orgazm; cinsel kimya dediğimizde de ilk olarak akla gelmez. Orgazm nasıl aklımıza gelir? Daha doğrusu şöyle sorayım: Orgazm ne zaman aklımıza gelir? Bu soru da olmadı! Orgazm bir türlü yerini bulamadı. Çok büyütülecek, yerini hiçbir zaman bulamayacak bir kelime olduğu için mi, yoksa bir türlü yaşayamadığımız için mi cinselliğimizi hep aklımızın bir köşesinde uyarılma anını beklerken, orgazmı hiçbir zaman yaşayamayacağımız için mi yerini bir türlü bulamayan bir ifadedir orgazm?
Bilmiyorum. Bildiğim orgazmın hem tanım olarak hem de hayatımızdaki anlamı açısından büyük bir soru işareti olması.
Bu denli bizimle beraber olan cinselliğin (cinselliğimizin) bu denli açıklanamıyor olması, bu kadar çok konuşuluyor ve üzerine sorular soruluyor olmasına rağmen yaşanamıyor olması (orgazmın) yaşam enerjisiyle yaratılmış insan için muazzam bir çelişki. Aklın olduğu yerde açıklanamayan bir şeyin varlığı söz konusu olmamakla birlikte konu cinsellik ve orgazm olduğunda akıllara zarar bakış açıları, görüşler, anlam yüklemeleri, abartmalarla karşı karşıya kalıyoruz.
Ve bana bütün bunları Faruk Acarsoy’un yazmış olduğu Mona Yayınları tarafından basılan Cinsel Kimya kitabı düşündürüyor.
Orgazm yaşam enerjisidir.
Bunu bu şekilde yazdığınızda çok abartılmış gibi durabilir. Bizler orgazmı hiçbir şekilde böyle tanımlamadığımızdan böyle bir cümle aklımızdan hiç geçmez. Bizler orgazmla ilgili yaşamadığımız ne varsa mükemmel bir şekilde yaşıyormuş gibi anlattığımızdan dolayı da orgazmla ilgili böyle bir cümle aklımızdan geçmez. Hal böyleyken adı Cinsel Kimya olan alt başlığı da Yaşam Enerjisi Orgazm olan bir kitap okumaya başladığınızda bakış açınız yer değiştirir,.
Cinsel Kimya kitabı Cinsel Kimya’ya Giriş kısmı da dahil olmak üzere 8 ana başlıktan oluşuyor. Faruk Acarsoy ‘Orgazm’ı araştırmaya nasıl karar verdiğini anlatıyor giriş bölümünde kendi hayatından yola çıkarak.
“Sizi yavaşlatan ya da ilerleten duygularınızdır. Peki onları yönetebilmek size ne kazandırır?”
Giriş için sihirli bir soru. Algı, anlam, duygu-düşünce ve davranışa dikkat çekiyor Acarsoy. Yorumlama, anlamlandırma ve kişinin duygularının yönlendirilmesinden çok bu yönlendirmelere vermiş olduğu tepkiler önemli diyor. Acarsoy bu noktadan hareketle; ‘Orgazm kendi isteğimizle yaşanır mı?’ sorusunun cevabını aramaya başlıyor.
Sorunun cevabını/cevaplarını tabii ki buraya yazmayacağım. Fakat bu soru kitabın kilit sorularından biri, verilen cevaplar da öyle. Merakınızı kesinlikle cezbedecek olan (orgazmla ilgili olarak) ve farkındalık yaratan cevaplar. Bir paragraf kondurayım şuraya:
“Cinsel açıdan, şifa açısından, enerjisel boyutta konuya nasıl yaklaşırsanız yaklaşın hakikatte elde etmek istediğiniz şey orgazmdır., hazdır, kundalinidir, yaşam enerjinizdir. Lakin konu sert. Binlerce yıllık baskı ve ket vurulmuş algısal durumlar ve katılaşmış yasaklar, tabular, günahlar ve ayıplar var. Bu transların dışına çıkmak hiç de kolay değil. Eşinin yanında –rahat bir şekilde soyunamayan insanların eğitimde bunu öğrenerek ve artık haz alarak yapmaları devrim değilse nedir?”
Günlük yaşamımızda cinsellikten; cinselliğimizi ‘korkuyla’ yönetmemize; haz yoksunu toplumlardan; testosteron imparatorluğuna; Vajinusmus olan aslında toplumdur savsözünden; kavramın anlamını ihtiyaç belirler konusuna; Taoculuktan yola çıkarak bedensel, duygusal, ruhsal şifalanma yollarına; zihnimizin seksle neden bu kadar meşgul olduğuna, cinsel kimyanın önemli yapı taşlarından biri olan Ego’ya; bedensel iletişim şifrelerimizden; cinselliğimizi etkileyen duygu-düşünce-davranış sistemine; cinsel kimyamızın hediyesi olan orgazma; uygulamalara ve karanlıktan korkan cinselliğimizin hayatı ve yaşamımızı aslında nasıl da çepeçevre sardığına ve doğru yaşanıldığında şifalanmaya kadar gidilebileceğine kadar Faruk Acarsoy bir çok konuyu (ana başlıklar altındakileri yazmamama rağmen) gayet anlaşılır bir biçimde ele alıyor.
Cinsel Kimya cinselliğimiz ve orgazmla ilgili birçok konuşmadığımız konuya cevap niteliğinde, farkındalık yaratabilecek bir kitap. Bu derece farkındalık yaratan ve bu kadar ayrıntılı yazılmış bir manifestoyu okumak istemez misiniz?
Çünkü cinsellik yerine hiçbir şey koyamadığınız bir varoluş şekli ve yaşam enerjimizdir.
- Cinsel Kimya
- Yazar: Faruk Acarsoy
- Türü: Sağlık
- Baskı Yılı: Eylül 2016
- Sayfa Sayısı: 238 Sayfa
- Yayınevi: Mona Yayınları
- TOPRAKTA BÜYÜR, TOPRAKTA YAŞAR, TOPRAKTA ÖLÜR İNSAN - 9 Ağustos 2021
- NE TAM OLARAK SUYA, NE DE TAM OLARAK GÖKYÜZÜNE AİT: SAKARMEKE - 8 Temmuz 2021
- YÜRÜMEMİŞ İLİŞKİLERİN, HAYAL KIRIKLIKLARININ, VAZGEÇİŞLERİN VE KABULENMELERİN ÖYKÜLERİ - 20 Haziran 2021
FACEBOOK YORUMLARI